Annons

Annons

Annons

Polis och brott i Skaraborg

Polisens nya varning: Fräcka bedragare försöker vaccinluras

Hittills har drygt 274 000 svenskar fått två doser med vaccin mot covid-19, enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik på tisdagen.

Men bedragare försöker utnyttja situationen, varnar nu polisen i Skaraborg.

Text

Skulle du bli uppringd och bli erbjuden vaccin mot covid-19 mot betalning, lägg i så fall på luren, är polisens uppmaning. OBS: Genrebild. Foto: TT.

Bild: TT

Annons

Vaccineringen mot covid-19 inleddes i Sverige i vintras och för varje dag som går har allt fler fått minst ett stick i armen.

Men varje vecka får polisen också in anmälningar om bedrägeriförsök som ofta genomförs via telefon. Det skriver polisen i Västra Skaraborg på sin egen Facebooksida, där man uppmanar alla att prata om bedrägerierna med anhöriga som kanske inte själva använder sociala medier.

Annons

Annons

Drygt 246 000 svenskar har hittills fått två doser vaccin mot covid-19. OBS: Genrebild. Foto: TT.

Bild: TT

”Det kostar ingenting att vaccinera sig. Om någon vill ta betalt är det fråga om ett bedrägeri. Ingen från vården kommer oanmält att ringa och be dig identifiera dig med bankdosa eller bank-ID, oavsett anledning.

Om någon tar oväntad kontakt med dig och du misstänker att det är ett bedrägeriförsök – lägg på luren, logga inte in, lämna inte ut siffror, skriver polisen.

Vaccinbedragare är enligt polisen i farten. Skulle du bli uppringd och ana oråd – lägg på luren. OBS: Genrebild. Foto: TT.

Bild: TT

FOTNOT: Enligt Folkhälsomyndighetens statistik hade drygt 800 000 doser covidvaccin getts i Sverige till och med den 2 mars vecka 9. Drygt 274 000 människor har alltså även fått sin andra dos.

LÄS MER: Polisen redo för ökat tryck inför sommaren: ”Ansök om nytt pass i tid”

Annons

LÄS MER: Polisen om pandemiåret 2020 – utredde fler brott: ”Ställde om för att ge fler offer upprättelse”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan