Annons

Annons

Annons

Skövde

Ny kampanj ska få Skövdeborna att återvinna mer plast

Svenska är generellt sett duktiga på att källsortera. Men vi skulle kunna bli bättre på att återvinna plastförpackningar istället för att slänga dem bland hushållssoporna. Det vill ni Skövde Energi och Skövdebostäder bidra till att förändra med kampanjen Plats för plast.

Text

Åsa Holmqvist Ekman, kommunikationschef på Skövde Energi vill få Skövdeborna att återvinna mer plast. Foto: Oda Tollesson/Pressbild

Annons

Information om hur Skövdeborna kan påverka framtiden genom att göra aktiva val och sortera rätt, finns på Skövde Energis och Skövdebostäders webbplatser och sociala kanaler. Här finns en sorteringsguide och en video som ringar in problematiken med plast i hushållsavfallet. Plast framställs av fossila råvaror som olja och naturgas.

– Vi behöver alla hjälpas åt i klimatomställningen. Ofta pratas det om bil, flyg och fossila bränslen men vi vill lyfta ett annat område - plasten i avfallet. Vi vet att mer än hälften av alla plastförpackningar i Sverige sorteras fel och bränns upp i onödan istället för att återvinnas till ny plast. Här kan alla göra en insats, säger Åsa Holmqvist Ekman, kommunikationschef på Skövde Energi, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Skövdebostäder är med i satsningen för att informera sina hyresgäster och få fler av dem att källsortera.

– Ju fler plastförpackningar som hamnar i återvinningen och kan användas till ny plast, desto bättre för planeten. Vi tycker det ska vara lätt att göra rätt, därför har samtliga hyresgäster hos Skövdebostäder tillgång till källsortering i sitt närområde – och plast är en av fraktionerna, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Allt för mycket plast slängs bland hushållssopor och hamnar i avfallsbunkern, menar Skövde Energi. Foto: Oda Tollesson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan