Annons

Annons

Annons

Skövde Centrum

Högskolan satsar på ny utbildning – vill möta industrins kunskapsbehov

Industrin blir mer och mer digitaliserad. Behovet av personal som har kunskap inom områdena produktion, automatisering och IT ökar.

För att möta upp branschens behov startar Högskolan i Skövde ett helt nytt ingenjörsprogram med IT-fokus till hösten.

Bild: Jan Andersson

Annons

Digitalisering är en av de viktigaste faktorerna för att svensk industri ska vara konkurrenskraftig i framtiden. Det blir hela tiden fler och allt mer avancerade IT-system inom industrin.

– Industrin har behov av personal som både behärskar IT, produktionsteknik och automatisering. Det är från industrin den här programidén har kommit och nu möter vi upp industrins efterfrågan genom programmet Högskoleingenjör – industriell digitalisering. Det är viktigt att hänga med i förändringstakten och trenderna som inkluderar både globalisering och digitalisering, säger Patrik Gustavsson, programansvarig och biträdande lektor i produktionsteknik, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Utbildningen ges i nära samarbete med industrin. Programmet Högskoleingenjör – industriell digitalisering mellan produktionsingenjörsprogrammet och den datavetenskapsutbildning som idag finns på Högskolan.

– Det här blir en slags mittpunkt mellan ingenjörsvetenskapen och datavetenskap, med inriktning mot produktions- och automatiseringsteknik, men också stort fokus på AI och datasystem samt att kunna utveckla dessa för industrin, säger Patrik Gustavsson.

Tre års studier på programmet Industriell digitalisering leder till en högskoleingenjörsexamen och en kandidatexamen inom produktionsteknik. Yrkeskompassen visar att det kommer att finnas ett stort behov av ingenjörer framöver. Inte minst av ingenjörer med kunskap inom både IT och produktionsteknik.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan