Annons

Annons

Annons

Insändare
Posthanteringen: Staten borde dela ut lokaltidningen

Staten borde gå in för att rädda demokratin och dela ut lokaltidningen. Det skriver centerpartisten i ett svar angående posthanteringen.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kanske borde Sverige gör som Norge, gå in och finansiera utdelningen av lokaltidningen i framtiden föreslår insändarskribenterna,

Annons

Svar till signaturen ”Bertil Wallgren, Floby” ang. Posthanteringen

Vad Centerpartiet i nuläget framförallt eftersträvar är en postservice som inte gör landsbygden till ett B-lag och stadsnära områden till ett A-lag. Regeringen har låtit se på medan PostNord rullar ut en varannandagsutdelning som vi menar får negativa konsekvenser för företag och medborgare. Till exempel står det skrivit i stjärnorna hur tidningsdistributionen ska lösas. Nu är postlagsutredningen igång sedan några månader tillbaka och har två år på sig att framförallt ge svar på hur framtidens brevdistribution ska finansieras. Vi menar att det är bekymmersamt att två parallella processer nu är igång och att man borde avvaktat postlagsutredningens slutsatser innan man gav grönt ljus till Postnords experiment.

Annons

Annons

När det gäller den viktiga demokratifrågan – hur lokaltidningar ska delas ut på landsbygden – menar vi skulle kunna bli föremål för en delvis statlig finansiering, Norge har till exempel en sådan modell.

Posten är en hörnsten i vår grundläggande samhällsservice och en del av en fungerande infrastruktur. Centerpartiet värnar denna service – över hela landet.

Mikael Larsson, ledamot i Trafikutskottet (C)

Ulrica Johansson, Distriktsordförande Skaraborg (C)

Tobias Leverin, 1:e vice distriktsordförande Skaraborg (C)

Anders Karlsson, 2:e vice distriktsordförande Skaraborg (C)

Läs också: Regeringen genomför att gigantiskt postexperiment

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan