Annons

Annons

Spelstaden Skövde

Nytt spel från Skövde bästsäljare globalt – en vecka efter att det släppts

För en vecka sedan släpptes datorspelet Valheim på early access. Redan nu är det Skövdeutvecklade spelet etta på listan över globala bästsäljare på spelplattformen Steam.

Bild från spelet Iron Gate som utvecklats av Skövdebaserade spelstudion Iron Gate Studio. Spelet har fått en bra start och är ett av de mest säljande spelen i världen på spelplattformen Steam som distribuerar datorspel digitalt. Foto: Pressbild

Annons

Skövdebaserade spelstudion Iron Gate Studio och förläggaren Coffee Stain Publishing, också från Skövde, ligger bakom datorspelet Valheim. Spelet har minst sagt fått en flygande start.

– Antalet spelare som köpt och spelar spelet har varit överväldigande och långt över vad vi förväntat oss. Valheim är Iron Gates första spel och har utvecklats av ett väldigt litet team. Större delen av utvecklingen har gjorts av bara tre personer under två års tid. Jag jobbade även ensam med spelet i cirka ett år innan Iron Gate grundades, säger Richard Svensson, VD på Iron Gate, i ett pressmeddelande.

Iron Gate har tidigare varit en del av The Game Incubators program för startups på Science Park Skövde.

För tillfället spelas Valheim av fler än 55 000 spelare online. Under natten till måndagen nåddes ett nytt rekord med över 130 000 spelare online.

Annons

Spelet har än så länge släppts i early access, som betyder förhandstillgång till spelet, som inte är färdigutvecklat men klart nog för att börja spela på. Nu fortsätter teamet bakom Iron Gate att arbeta med spelet.

Annons

– Vi är väldigt glada över den otroligt positiva respons som vi har fått. Vi har mycket mer innehåll att lägga till och ser fram emot framtiden, säger Richard Svensson.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy