Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Privat vårdföretag vaccinerar kommunens vårdpersonal: ”Tillgång på vaccin begränsar”

Vaccineringen av Skövde kommuns vård- och omsorgspersonal planeras att starta under vecka sju. Men det är inte säkert att det kan inledas då, allt hänger på att man får vaccindoser levererade i rätt tid.

– Tillgången på vaccin är det som begränsar oss. Vi skulle kunna vaccinera snabbare men just nu begränsas vi av att det inte finns tillräckligt med doser, säger Christoffer Berg på Doktor24, som regionen upphandlat för att genomföra vaccineringen.

Text

Här är en bild från en av de allra första vaccinationerna som gjordes på Skövde kommuns äldreboenden, på Ekedal där Bengt Johansson var en av de första i Skövde att få vaccinet av undersköterskan Marianne Johansson. När kommunens vårdpersonal nu själva ska få vaccin är det ett privat vårdföretag som kommer att utföra vaccineringen. Foto: Skövde kommun

Annons

Kommunal vård- och omsorgspersonal tillhör en grupp som prioriteras när det gäller att få vaccin mot covid-19. Vaccinationen av boende på äldreboenden startade som bekant strax innan årsskiftet och 13 januari startade vaccinationen av vård- och omsorgspersonal i Västra Götalandsregionens kommuner. Regionen har upphandlat denna tjänst och det är sju företag som fått olika kommuner i regionen tilldelade.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan