Annons

Annons

Annons

Annons

Östermalm

Skövdeforskare ger ut bok– ska ut till framtidens spelutvecklare i Sverige

Henrik Engström, professor i informationsteknologi på Högskolan i Skövde, kom nyligen ut med boken Game Development Research.

– Boken sammanfattar mycket av det som jag upptäckt under mina 20 år som spelforskare.

Henrik Engström, med sin bok Game Development Research. Foto: Privat

Annons

I boken sammanställer och beskriver han forskning om spelutveckling ”i det vilda”, det vill säga på spelföretag. Det är ett något mer outforskat område, då en stor del av den forskning som gjorts kring spel studerar spelen och spelarna, men inte hur spelen kommer till.

Det finns också väldigt mycket forskning om hur spel kan användas för annat än underhållning men studierna är utspridda över olika områden med olika fokus.

Annons

Annons

– Eftersom jag inte hittat någon annan som sammanfattat den forskning som finns, bestämde jag mig för att göra det själv och det resulterade i den här boken. I min bok har jag därför försökt ge en helhetsbild och en förståelse för hur forskning och spelutveckling hänger ihop, säger Henrik Engström i ett pressmeddelande.

Målgruppen är främst studenter som läser på akademiska utbildningar inriktade mot spelutveckling.

– Jag kommer att använda den i vår masterutbildning i spelutveckling som startades i höstas. Jag hoppas även att den kan komma till användning i våra kandidatutbildningar.

Game Development Research är tillgänglig för nedladdning och Henrik Engström hoppas att den kommer att användas av spelstuderande även utanför Skövde, och kanske även utanför Sverige.

Annons

Annons

Till toppen av sidan