Annons

Annons

Annons

Kultur och nöje

Göteborgsoperan förlänger stängning – föreställningar i Skövde ställs in

På grund av smittläget har Göteborgsoperans ledning beslutat att ytterligare förlänga perioden med minimerad verksamhet, till och med den 31 mars.

Det innebär att flera föreställningar inplanerade på Valhall i Skövde under våren ställs in.

Beslutet innebär att planerade föreställningar i både Göteborg och Skövde skjuts på framtiden. Sedan tidigare var premiären i slutet av januari och den efterföljande turnén i februari av musikalen Boye & Hörberg inställd.

Nu är även mars inställt, vilket påverkar flera datum i Skövde och Skaraborg.

– Boye & Hörberg kommer att repeteras i en liten och coronasäker produktion för att kunna ges när smittläget tillåter, meddelar Marie Branner, pressansvarig på Göteborgsoperan, i ett mejlsvar.

Annons

Annons

Ministeriet för olösta känslor, en dansföreställning som skulle ut på turné i regionen skjuts också på framtiden. Flera föreställningar var planerade i Skövde i april.

För repertoaren innebär även beslutet att operan Norma med nypremiär den 5 mars, konserten Kvinnors röst den 7 mars och världspremiären den 31 mars av Inger & Øyen, danskväll med två verk, skjuts på framtiden. När dessa uppsättningar kan genomföras är inte klart.

– I den extrema situation som hela vårt samhälle befinner sig i arbetar vi med att säkra en trygg arbetsmiljö och vår framtida repertoar, med fokus på senvåren och på vår kommande säsong, hösten 2021 och våren 2022, säger vd Christina Björklund, i ett pressmeddelande.

Christina Björklund, vd på Göteborgsoperan. Foto: Tilo Stengel

Just nu arbetar operahuset med planering för digitala sändningar av tidigare inspelade föreställningar och med nya inspelningar i olika genrer, i små och smittsäkra format.

Besked om repertoaren från och med april 2021 kommer längre fram. Inga biljettköpare drabbas då vårens biljetter inte släppts.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan