Annons

Annons

Annons

Unga föräldrar i Skaraborg

Familjecentralen har mött många unga föräldrar genom åren: ”En del har sagt att vi är som en extramamma”

Familjecentralen Symfoni i Skövde har länge stöttat unga föräldrar, genom att under nästan tio år ha en eftermiddag vikt för unga föräldrar. Där kan unga mötas i en mindre grupp och stötta varandra.

– Jag tror och hoppas att för de flesta har tiden här betytt något, att de fick träffas i en mindre och anpassad grupp. Vi finns där som trygga vuxna och inget är rätt eller fel att prata om, man kan ta upp vad som helst, säger Gunilla Mujagic, samordnare.

Text: 

Monica Stomberg Adolfsson och Gunilla Mujagic på Familjecentralen Symfoni har mött många föräldrar genom åren, även många unga föräldrar. De har en Unga föräldrar-grupp sedan 2011 efter att de såg ett behov av att ge unga föräldrar möjligheten att mötas i en mindre grupp.

Bild: Lisa Bring

Annons

Hösten 2011 startade Familjecentralen Symfoni i Södra Ryd utanför Skövde en grupp för Unga föräldrar, en mindre grupp där mammor och pappor som fått barn när de är under 23 år. På onsdagseftermiddagar har unga föräldrar kunnat möta andra som har liknande erfarenheter, diskutera frågor som de själva funderar på och få stöd av jämnåriga och familjecentralens personal.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan