Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde Centrum

I år välkomnas de nya studenterna på högskolan digitalt: ”Möjlighet till en bra studiestart”

I år blir introduktionsdagarna och terminsstarten för de nya studenterna på Högskolan i Skövde helt digital, med anledning av de rekommendationer som gäller nu i rådande läge.

Högskolan i Skövde har en helt digital och coronasäkrad introduktion i år, med anledning av coronapandemin.

Annons

Vid varje terminsstart ordnar Högskolan i Skövde tillsammans med Studentkåren introduktionsdagar för alla nya studenter. Vårterminen 2021 kommer den att se annorlunda ut och genomföras på ett coronasäkert sätt, helt digitalt.

Introduktionen pågår 18-20 januari och sker online. Olika informationspass och aktiviteter visas då via Zoom. En del informationspass och filmer är förinspelade, andra event sänds live, uppger Högskolan i Skövde i ett pressmeddelande. Tanken är att studenterna ska kunna lära känna sina nya studiekamrater, bekanta sig med högskolan och få en fadder som kan stötta i studentlivet.

Annons

Annons

Högskolans rektor Lars Niklasson kommer precis som vanligt ha ett välkomsttal, men i år hålls det online. Även Studentkåren och högskolans olika studiestödjande funktioner kommer att presenteras och ha digitala aktiviteter.

– Även om vi genomför en digital introduktion för de nya studenterna, är målet att de ska känna sig varmt välkomnade till högskolan och att de får möjlighet till en bra studiestart, säger Elizabeth Persson, biträdande chef för avdelningen Utbildnings- och studentstöd på Högskolan i Skövde, i pressmeddelandet.

Till vårterminen kommer 58 utbytesstudenter till högskolan, deras introduktionen drar igång redan den 13 januari. De har också en digital introduktion med fokus på praktisk information och många frågor som uppkommer när man ska bo och studera i ett annat land. Det handlar om allt från svensk studentkultur, information om Sverige till hur man öppnar ett bankkonto. Självklart ägnas också tid åt en rad olika sociala aktiviteter online tillsammans med nya studiekamrater och faddrar.

Annons

Annons

Till toppen av sidan