Annons

Annons

Annons

Hus och hem i Skövde

Entreprenör klar för Skövdebostäders satsning – 90 nya lägenheter på Norrmalm

Det blir Skanska Sverige AB som ska bygga Skövdebostäders projekt Mossagården. Det handlar om 90 trygghetslägenheter för en äldre målgrupp.

Text

Fågelvy av Skövdebostäders tre hus med trygghetsbostäder på Mossagården. Nu är det klart att Skanska Sverige AB vann upphandlingen och ska bygga de nya bostäderna. Bilden är framtagen av Studio Ekberg.

Annons

Trygghetsbostäder innebär lägenheter med högre tillgänglighet och fler gemensamma utrymmen än i det ordinarie utbudet. De är riktade till en äldre målgrupp och den som skriver kontrakt behöver uppfylla ålderskravet.

– Jag är glad att vi kan erbjuda trygghetsbostäder i ett centralt läge med närhet till all service. Förhoppningen är att bostäderna kommer att upplevas tilltalande för våra äldre Skövdebor, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Vilken nedre åldersgräns det kommer vara på lägenheterna på Mossagården är ännu inte bestämt. Skövdebostäder har sedan tidigare trygghetsbostäder med åldersgränserna 65+ och 70+.

Bild: Lisa Bring

Under nästa år inleds markarbetena och byggnation av de nya lägenheterna på Mossagården.

Bild: Lisa Bring

Den 9 december tog Skövdebostäders styrelse beslutet att godkänna projektet och gå vidare till kontraktsskrivning med entreprenören Skanska och genomförande av byggnationen. Nu påbörjas detaljprojektering och planering på Mossagården.

Markarbetena i området börjar under våren 2021 och inflyttning beräknas kunna ske innan sommaren 2023. I området ska även HSB och Arne Lorentzon AB bygga bostäder.

– Det känns bra att vara först på startlinjen av flera byggherrar som ska bygga i området, berättar byggprojektledare Björn Adler.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan