Annons

Annons

Annons

krönikaUtgivarkrönikor - Patricia Svensson

Patricia Svensson
Utgivaren: 1 000 synpunkter om tidningarna - tack för ert engagemang

De senaste veckorna har vi via tidning, sajt och e-post bett er att tycka till om er tidning - och det har väldigt många av er gjort. Ett stort tack!

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: Janne Wrangberth

Annons

En lokaltidning ska vara så mycket. Vi ska vara först med det senaste och snabbt på plats vid stora nyhetshändelser för att skaffa hem intervjuer, bilder och video. Vi ska fördjupa, förklara och ställa tuffa frågor när så krävs. Men vi ska också beröra, roa och bjuda på en och annan klackspark.

Det är en utmaning - men vi har antagit den och fortsätter att göra vårt allra yttersta för att utföra ovanstående uppgifter, och fler med dem, så bra vi bara kan varje dag. Ibland lyckas vi väldigt bra, ibland okej och ibland finns det mycket vi hade kunnat göra bättre - vilket vi då diskuterar och försöker vässa dag två.

Annons

Men vad vi tycker är en sak. Det är ni som tar del av journalistiken som har utslagsrösten. I slutat av november öppnade vi därför en läsarenkät för att få veta mer om vad ni tycker att vi ska utveckla. Vi har frågat vilka ämnen eller geografer ni vill läsa mer om - och vi har bett er beskriva oss och vilken roll vi spelar i er vardag.

Annons

Väldigt många har hjälpt oss - nära 1 000 läsare av våra fyra tidningar i Skaraborg har tagit sig tiden att fylla i enkäten, samtidigt som flera har ringt och mejlat mig sina synpunkter. För det ska ni alla ha ett stort tack - nu har vi svart på vitt vad ni tycker om er lokaltidning.

Nu ska det bli verkstad av det arbetet. Era viktiga synpunkter ska verkligen inte stå och samla damm i någon pärm eller förpassas till en bortglömd mapp på någons dator. Nu ska vi gå igenom svar för svar - och identifiera både röda trådar och enskilda bra idéer att jobba vidare med. I början av 2021 slår vi oss ner på redaktionerna för att planera början av året - och då är alla era synpunkter första punkten på vår agenda.

I skrivande stund har jag inte tagit del av era svar än - men jag hoppas att de ger oss vägledning och konkreta idéer om hur vi ska jobba framåt. Ambitionen är dock klar - om vi kan förbättra oss enligt era önskemål ska vi göra det.

Men möjligheten att tycka till om tidningen försvinner förstås inte bara för att läsarenkäten gör det. Jag tar även fortsatt mer än gärna emot förslag och tips som kan göra oss vassare och viktigare för just dig. Ert engagemang är som bränsle för oss - när ni visar att ni bryr er och kommer med kloka idéer eller kritik sporrar det oss att hela tiden försöka bli bättre. Ännu bättre är att ni som engagerar er tycker precis som vi - att bra lokaljournalistik är viktigt.

Varmt tack för all hjälp!

Patricia Svensson

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan