Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde Centrum

Möt högskolans forskare online på Forskarfredag

I år hålls Forskarfredag i Skövde helt online. Den 27 november och 28 november kan alla som vill lyssna till flera föreläsningar med forskare från Högskolan i Skövde.

Foto: Högskolan i Skövde

Annons

Vetenskapsfestivalen Forskarfredag har hundratals aktiviteter över hela Sverige. Förra året var 36 000 forskare och totalt 1,6 miljoner människor med. Forskarfredag i Skövde arrangeras av Balthazar Science Center, ASSAR Industrial Innovation Arena samt Högskolan i Skövde. Hela Skaraborg bjuds in, både företag, skola och allmänhet, att på fredag 27 november och lördag 28 november lyssna till flera föreläsningar, alla helt kostnadsfria.

Annons

Annons

Från Högskolan i Skövde kan du möta forskare i en rad föreläsningar där de presenterar sin senaste forskning. 

– Vi vill visa att forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb, säger Mattias Pettersson, forskningskommunikatör Högskolan i Skövde, som är en av arrangörerna till ForskarFredag i Skövde, i ett pressmeddelande.

I år erbjuds också ett digitalt skolprogram för mellanstadieelever, där eleverna får testa att forska. Till sin hjälp har de en av Högskolan i Skövdes forskare, Anna Syberfeldt, professor i produktionsteknik.

– Vi delar utmaningen att tillgängliggöra, ibland svåra, samband så att de blir enkla att förstå. Så enkelt att det väcker nyfikenhet och upptäckarglädje! Här i Skövde finns forskning i framkant inom högaktuella ämnen. Tillsammans kan vi erbjuda ett program, som inspirerar till lust att lära och modet att våga prova nya saker genom hela livet, säger Lisa Lindgren, VD Balthazar Science Center.

I årets program ingår föreläsningar om exempelvis musslor som miljömätare, hur AI kan göra stor skillnad inom sjukvård och industri, infektionsbiologi, klimatetspelet, nordiska bin och hållbart föräldraskap.

Annons

Annons

Till toppen av sidan