Annons

Annons

Annons

Trav

Axevalla travbana tar upp kampen mot prostatacancer: "Det finns ett stort hjärta i travsporten"

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform och under november månad är Axevalla travbana med i Mustaschkampen för att samla in pengar till kampen mot sjukdomen.

Från vänster Siri Bellino och Linnea Stål vid Axevallas travskola tillsammans med hästen Hidalgo. Foto: Pressbild

Bild: Jan Andersson

Annons

Engagemanget i och runt travbanan är stort berättar Sara Mowbray Jönsson som är marknadsansvarig på Axevalla.

– Det är ju så att nästan alla har någon i sin närhet som har drabbats av cancer och man tänker lite extra på dom, prostatacancer är väldigt vanligt men får inte så stor uppmärksamhet alltid. Det finns ett stort hjärta i travsporten, många vill bidra och det här initiativet blir en påminnelse om att det faktiskt är så att alla kan vara med och göra något.

Annons

Annons

Jag hoppas verkligen att de andra travbanorna och alla som är engagerade runt travet i Sverige tar upp kampen och kämpar med oss

På Axevalla är alla involverade från minsta hästskötare till banskötare, publik och hästägare.

Initiativen för att bidra till insamlingen är många med bland annat auktioner, utlottningar och möjlighet att köpa ett skräddarsytt Axevalla-kit för att bidra till insamlingen. Insamlingen har hittills dragit ihop närmare 40 000 kronor.

Insamlingen är ett initiativ från Mustaschkampens huvudsponsor ATG, där alla Sveriges 33 travbanor deltar.

– Jag hoppas verkligen att de andra travbanorna och alla som är engagerade runt travet i Sverige tar upp kampen och kämpar med oss för att besegra prostatacancer, avslutar Sara Mowbray Jönsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan