Annons

Annons

Annons

Samlokaliseringen av grundsärskolan i Skövde

Insändare: Vårdnadshavarnas svar till BUN:s ordförande

En intervju med Anders Karlsson fick vårdnadshavare, vars barn berörs av förslaget om grundsärskolans flytt, att reagera.

Förra veckan mötte tidningen föräldrar, personal samt skoldebattören Anna Ljungberg som protesterar mot planerna att flytta grundsärskolan. I ett insändarsvar till BUN:s ordförande Anders Karlsson (M) skriver de att för dem var det viktigt att träda fram så förslaget kommer till allmänhetens kännedom och kan debatteras.

Bild: Kristina Claesson

Annons

Svar till Anders Karlsson (M), ordförande barn och utbildningsnämnden efter denna intervju.

Hej Anders, du säger i din intervju att du är överraskad över vår kritik på er föreslag att slå ihop grundsärskolan och att det är en konstig ordning att gå direkt till media för att framföra den. Du säger också att du inte har fått information från varken oss eller personalen innan.

Annons

Annons

Låt oss börja med att bemöta varför du antagligen inte fått någon information från oss och personalen, Svaret är nog  att så som man frågar får man svar och ställer man inga frågor så får man heller inga svar.  Man kan ställa sig själv frågan om det inte vore det inte rimligt att när en nämnd så som eran står inför ett så här stort och omfattande beslut och man finner att det saknas underlag att man då begär att få ett sådant av de som är satta att bereda ärendet? Med risken att man då kanske får ett svar man inte ville ha dvs.

Vi kan nog så här i efterhand känna att det var helt rätt att exercera vår yttrandefrihet i media då vi känner att sättet som det här ärendet sköts inte kommer tåla dagens ljus och att det var viktigt att det kom till allmänhetens kännedom, viktigt för debatten och dessutom fara i dröjsmål med hänsyn till den tid som fanns kvar.

Avslutningsvis, funderade du aldrig på varför vi vårdnadshavare, personalen och intresseorganisationerna satt sist i delgivningsplanen, reflekterade du aldrig över varför det saknades barnperspektiv?

Vårdnadshavarna avdelningen Kristallen.

Anders Karlsson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, har fått möjlighet att besvara insändaren direkt men valde att avvakta med svar.

Annons

Läs alla artiklar och insändare om kritiserade grundsärskoleflytten här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan