Annons

Annons

Annons

Samlokaliseringen av grundsärskolan i Skövde

Insändare
Insändare om grundsärskolans flytt: ”Varför värnar inte S om de svagaste?”

Förslaget om att samla grundsärskolan upprör berörda föräldrar och personal. Det upprör också insändarskribenten Margareta som ifrågasätter varför Socialdemokraterna i Skövde låter det ske.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Läs också: Föräldrar och personal upprörda: ”Det hade blivit ramaskri om man hanterat någon annan elevgrupp på det här sättet”

Annons

Annons

Läs också: Förslaget: Kommunen vill samla grundsärskolan i Rydskolan

Plötsligt kan man läsa att politikerna vill flytta grundsärskolan till Rydskolan. Varför låter Socialdemokraterna det ske?

Grundsärskolan betyder mångfald och integration när den finns på olika skolor. Att sätta alla särskoleelever på en skola och dessutom i Ryd är att segregera dessa elever! Är S plötsligt emot mångfald och integration och för segregation?

Det verkar ju heller inte finnas något som talar för att det blir bättre för de här barnen. Har inte S-ledamöterna i BUN tagit reda på fakta och lyssnat på föräldrarna, barnen och personalen? S borde väl vara det parti som lyssnar på de svagaste i samhället?

S gör stor sak av sin skolpolitik. Ligger det här beslutet, att flytta särskoleelever till Ryd för att fylla ut lokalerna, i linje med Socialdemokraternas skolpolitiska program? 

De mest utsatta barnen behöver trygghet. De och deras föräldrar ska behandlas med värdighet, respekt och anständighet. Ligger inte det i S intresse, att värna de svagaste i samhället?

Låt eleverna vara kvar på Billingskolan och hitta andra verksamheter att fylla ut lokalerna i Ryd med!

Annons

Margareta

Vill du också skriva en insändare? Gör din röst hörd i SN – här kan du lämna in din text.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan