Annons

Annons

Annons

krönikaFörfattarkrönikor

Emilia Söelund
Katarina von Bredow: Hur kunde en förorättad treåring få världens mäktigaste ämbete?

Donald Trump spelar på strängarna hos den otålige, den som vill ha snabba lösningar eller blunda för verkligheten. Nu måste vi lära oss att härda ut, skriver författaren Katarina von Bredow som vill se vuxenvärlden ta ansvar.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Donald Trump ifrågasatte det preliminära valresultatet under ett tal den 5 november. Han har också begärt att rösträkningen skulle stoppas.

Bild: Christer Gallneby

Annons

I skrivande stund står valet i USA och väger. Det är obegripligt hur en man som beter sig som en förorättad treåring kunde få världens mäktigaste ämbete. Jag har undrat och häpnat i fyra år, ändå upphör han inte att förvåna mig. Han ville på fullt allvar avsluta rösträkningen medan han trodde sig ha ledningen och påstod vidare att alla röster som räknas efter att vallokalerna har stängt är oäkta. De har lagts till av fuskande demokrater i efterhand, menade han. Man kan undra om han inte har någon modig medarbetare som kan förklara för honom hur ett val går till? Åtminstone det där grundläggande som vi får lära oss i förskolan om hur allas röster räknas, även om det tar en stund att släta ut alla lappar och göra streck på tavlan, och att de som är flest sedan vinner?

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan