Annons

Annons

Annons

Södra ryd

Nu får Hälsans hus i Södra Ryd klartecken – här är verksamheterna som samlas

Tidigast sommaren 2021 tas första spadtaget för Hälsans hus i Södra Ryd. Där ska Folktandvården, Närhälsan och familjecentralen Symfoni samlas och arbeta tillsammans.

Text

Serneke kommer att bygga Hälsans hus och Studio Ekberg är arkitekt, förhoppningen är att huset ska stå färdigt i början av 2023. I anslutning planeras även nya bostäder och en Hälsans park, med fokus på fysisk aktivitet. Foto: Pressbild

Annons

Samtliga verksamheter finns redan i Södra Ryd och har alla sedan en tid tillbaka behov av nya lokaler. Beslutet blev att samla dem i en gemensam fastighet där verksamheter från både Västra Götalandsregionen och Skövde kommun kommer att bedrivas.

– Skövde har en positiv befolkningsutveckling och vi behöver utöka vår kapacitet. Med Hälsans hus möter vi behovet hos invånarna i Södra Ryd och närliggande områden, säger Susanne Lidén, primärvårdsområdeschef Närhälsan, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Målet är att förbättra vården för patienterna och sätta fokus på hälsofrämjande insatser.

– Hälsans hus kommer att ge större möjligheter till samverkan. Visionen är att vi ska arbeta preventivt och kunna fånga upp varandras patienter i ett tidigt skede, säger Anders Ljungné, allmäntandvårdschef Folktandvården Västra Götaland.

Även Skövde kommun och familjecentralen Symfoni ser fram emot det nya huset.

– De nya lokalerna kommer att skapa möjligheter att utveckla verksamheten och möta framtida behov, säger Lena Friberg, sektorchef socialtjänst, Skövde kommun, i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan