Annons

Annons

Annons

Skara

Ingvar Ekesbo får nytt pris - ”banbrytande insatser”

Ingvar Ekesbo från Skara får ett nytt pris för sitt arbete för lantbruksdjurens skydd och välfärd.

Text

Ingvar Ekesbo får det nya priset för insatser för lantbruksdjuren.

Bild: Ing-Marie Jonsson, Martina Quinn

Annons

Ingvar Ekesbo, professor från Skara, får ett pris som i år delas ut för första gången. Det är Marie-Claire Cronstedts pris och Ingvar Ekesbo får priset för ”hans banbrytande insatser inom forskning, undervisning och lagstiftning, såväl nationellt som internationellt, rörande lantbruksdjurens skydd och välfärd.”

Priset utgörs av en penningsumma om 100 000 kronor samt en förtjänstmedalj och ett diplom. Överlämnandet görs av konungen Carl XVI Gustaf i förbindelse med WWF’s årliga höstmöte på Ulriksdals Slott den 23 oktober 2020.

Annons

Annons

Bakom priset står Marie-Claire Cronstedts stiftelse, som beskriver sitt huvudsakliga ändamål som att ”främja vetenskaplig forskning i Sverige inom områdena ekologi, faunavård och hushållning med naturresurser samt stödja undervisning och utbildning inom dessa områden”.

Det nya priset ska delas ut för ”särskilda insatser på riksnivå inom områdena ekologi, faunavård, djurvälfärd eller hushållning med naturresurser, som syftar till att bevara och främja goda livsbetingelser för växter och djur. De särskilda insatserna kan avse framsynt vetenskaplig forskning eller berömvärda gärningar inom undervisning och utbildning eller annat arbete rörande nämnda områden.”

Ingvar Ekesbo

Bild: Ing-Marie Jonsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan