Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde Centrum

Högskolans populärvetenskapliga caféer blir digitala

Som så mycket annat fick de populärvetenskapliga caféerna med föreläsningar på Högskolan i Skövde ta paus i våras. Nu görs en nystart med en digital föreläsning om varför vi bor som vi gör med bostads- och urbanforskaren Martin Grander.

Martin Grander, bostads- och urbanforskare vid Malmö universitet, är föreläsare vid Högskolan i Skövdes första digitala populärvetenskapliga café. Föreläsningen heter ”Vem får bo var?” och ges från Martins arbetsrum på Malmö universitet. Foto: Pressbild

Annons

Martin Grander är bostads- och urbanforskare vid Malmö universitet och kommer ge sin föreläsning direkt från sitt arbetsrum den 21 oktober. Han tycker att det är dags att klargöra den sociala bostadspolitiken i Sverige. Föreläsningen, som han kallar ”Vem får bo var?”, handlar om den sociala bostadspolitiken i Sverige och boendet och bostadens betydelse för levnadsvillkor, integration och segregation.

Annons

Annons

Martin Grander disputerade 2018 på en avhandling om den ökande bostadsojämlikheten i städerna och hur den motarbetas. Han kom nyligen ut med boken ”Allmännyttan och jämlikheten – svensk bostadspolitik vid vägskäl?” Han är även en aktiv debattör på området bostadsfrågor. 

Detta blir första gången som Högskolan i Skövde sänder ett populärvetenskapligt café digitalt, och är som ett test för eventuellt fler livesända föreläsningar. Eventuellt kommer det att gå att se Martin Granders föreläsning i efterhand. Föreläsningen kan ses med hjälp av dator, läsplatta och mobiltelefon.

De populärvetenskapliga caféerna är ett samarbete mellan Högskolan i Skövde, Folkuniversitetet och Skaraborgs Senioruniversitet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan