Annons

Annons

Annons

Östermalm

Brand i avfallsbunker – röklukt kan kännas i Skövde

Vid lunchtid på onsdagen började det brinna och blev en rökutveckling på Värmekällan på Energivägen, Skövde energis avfallsförbränningsanläggning.

Text

En brand uppstod i avfallsbunkern på Energivägen där Skövde energi har sin avfallsförbränningsanläggning. Branden uppges vara under kontroll, men i södra Skövde kan man nu känna en röklukt.

Bild: Jan Andersson

Annons

På Värmekällan förbränns avfall från hushåll och industrier från Skövde och en rad andra kommuner i Skaraborg. Vid lunchtid uppkom en rökutveckling och brand i avfallsbunkern, då Räddningstjänsten snabbt kom till platsen för att släcka.

Arbetet pågår fortfarande vid 16-tiden på onsdagen. Skövde energi och räddningstjänstens bedömning är att branden är under kontroll, men ännu inte helt släckt. Extra personal har kallats in.

Annons

Annons

"Vi vet i dagsläget inte vad som orsakat branden men det kan bero på avfall som självantänt eller glöd som kommit med avfallet, vilket inte är helt ovanligt i de här sammanhangen", skriver de i ett pressmeddelande.

Viss röklukt kan kännas i sydöstra delen av Skövde. I nuläget är bedömningen att rökutvecklingen inte utgör någon fara för allmänheten.

Branden påverkar inte värmeleveransen till kunderna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan