Annons

Annons

Annons

Ridsport

Elva distriktsmästare i hoppning utses i Falköping

Falbygdens Hästsportförening är i helgen värd för DM/Västgötamästerskapen i hoppning.

Inte mindre än elva DM-klasser för häst och ponny rids under helgen, och intresset är stort för att tävla i DM.

Patrik Elmersson och Spencer är ett av flera ekipage från Falköping som är anmälda till seniorernas DM-klass. Bild: Frida Leijon

Annons

Långa rader av rosetter, gehäng, täcken och dekaler ska delas ut i de elva DM-grenarna i hoppning hos Falbygdens Hästsportförening i helgen. Foto: FHF

Under lördagen samlas hästekipagen för att tävla i fem olika DM-klasser. Första DM-klassen gäller children, ryttare mellan 12 och 14 år som rider häst, och de gör upp om DM på 1,10-hinder med inverkansbedömning, där bland annat ekipagets rytm och balans betygsätts, liksom kommunikationen mellan häst och ryttare.

Annons

Annons

Den som rider felfritt och har högst inverkansbetyg vinner klassen och blir distriktsmästare för children.

Nästa klass går på samma höjd, 1,10, och är ett öppet DM i inverkansridning. Den har väckt stort intresse, och över 40 ekipage kommer till start här.

Tredje mästerskapsklassen är DM för juniorer, 15-18 år, som tävlar på 1,20.
 Därefter kommer young riders, 16-21 år gamla, som rider DM över 1,25-hinder.

Lördagen avslutas med en 1,30-hoppning där en seniormästare i Västergötland ska koras. 27 ekipage kommer till start här, däribland hemmaryttaren Patrik Elmersson och Isa Hjortsäter från Floby, tävlande för Hagens Ridsportförening.

På söndagen gör ponnyekipagen upp, först i ett inverkans-DM på Lätt B-höjd, och sedan i vanliga DM i Lätt A.
Båda DM-klasserna för ponny har lockat stora startfält, med i nuläget 66 starter i Lätt B och 43 starter i Lätt A.

Det är andra året i rad son Västergötlands Ridsportförbund ger Falbygdens Hästsportförening förtroendet att arrangera DM i hoppning.

Förutsättningarna i år blir dock speciella, eftersom ingen publik tillåts på ridsportens tävlingar, och inga prisutdelningar får hållas till häst. Därmed blir det bara segraren som till fots får ta emot medalj, segertäcke och övriga priser.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan