Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde Centrum

Sweden game conference blir digital i år

Sweden game conference kommer att hållas den 21-23 oktober, men till största delen online. De enda som kommer få ta del av innehållet på plats är dataspelsutvecklingsstudenter från Högskolan i Skövde.

Tidigare år har Sweden game conference hållts i Arena Skövde, där även allmänheten har bjudits in. I år hålls arrangemanget i begränsade former, där alla som vill kan följa den digitalt. För dataspelsutvecklingsstudenter kommer det att vara föreläsningar och paneler i begränsade former.

Bild: Jan Andersson

Annons

På grund av coronapandemin blir Sweden game conference annorlunda i år och kommer inte att hållas på Arena Skövde som det gjort tidigare år. Digitalt expo Sweden Game Conference inleds den 21 oktober med fokus på startups och indieutvecklare. Då blir det föreläsningar, paneler, matchmaking, pitchning och ett digitalt expo där spelutvecklare presenterar sina spelprojekt för internationella investerare, förläggare och media inom branschen.

Annons

Annons

– Vi kommer att synliggöra startups inom den svenska dataspelsbranschen i ett internationellt sammanhang genom Sweden Game Conference. Det gör vi genom att även bjuda in bolag och kluster utanför vårt eget community, där vi tillsammans skapar förutsättningar för svenska dataspelsbolag att växa och utvecklas, säger Magnus Ling, projektledare för Sweden Game Arena, i ett pressmeddelande.

Den 22–23 oktober kommer det att vara föredrag och paneler för Högskolan i Skövdes dataspelsutvecklingsstudenter på ASSAR Industrial Innovation Arena i Science Park Skövde. Innehållet går även att ta del av online för de som inte har möjlighet att delta på plats.

Bild från Sweden game conference tidigare år.

Bild: Jan Andersson

Annons

Annons

Till toppen av sidan