Annons

Annons

Annons

Ekedalen i Svenska cupen

Glädjebeskedet: Vi livesänder Ekedalens cupmatch mot anrika storklubben

Ekedalens SK står inför sin största uppgift någonsin. Den lilla föreningen med den idylliska anläggningen ska ta emot anrika storklubben Gais i Svenska Cupen.

Bonnier News, där Västgöta-Bladet ingår, kommer att livesända matchen.

– Fantastiskt att alla som vill kommer att ha möjlighet att se den unika cupfajten, säger nyhetsredaktören på VB, Claes Rydholm.

Text

Nu är det klart, när skrällgänget Ekedalens SK möter storklubben Gais i Svenska Cupen så livesänder Bonnier News matchen.

Bild: Per Ström

Annons

Svenska Cupen har under den senaste tioårsperioden fått ett ordentligt statuslyft inom svensk fotboll. När konceptet gjordes om, tajtades till och gruppspel infördes på vårvintern, kom också fotbollspubliken till arenorna och tittarsiffrorna sköt i höjden.

Cupen prioriteras på ett helt annat sätt av storklubbarna. Det har också gjort att de mindre klubbarna fått det lite tuffare att göra sig gällande. Men den lilla Tidaholmsklubben, Ekedalens SK, som håller till i division 4, har lyckats passera nålsögat. Efter en överraskande cuptriumf mot Gnosjö IF är man redo för Svenska Cupens omgång 2.

Annons

Annons

Bara att bänka er och hoppas att Ekedalen skriver ett nytt härligt kapitel i sin cupsaga

Nu kliver klubbarna i Svensk Elitfotboll in i turneringen. Ekedalen har lottats mot Göteborgsklubben Gais, som spelar i Superettan.

– När vi fick Superettanklubben Norrby i kvartsfinalen i DM i fjol kändes det som något som aldrig skulle kunna hända igen. Och nu får vi Gais i Svenska Cupen, det är som att man får nypa sig i armen, säger Ekedalens fotbollsordförande Jonas Öhgren.

Det är oklart vilka publikregler som gäller när matchen väl kommer att spelas i slutet av september eller i oktober. Speldatum är ännu inte satt. Men helt klart är att alla som vill kommer att kunna se den. I veckan gjorde Bonnier News klart med sändningsrättigheterna till cupmatchen.

– Ekedalen är ju klubben som chockat fotbolls-Sverige genom att nu bara vara en match från gruppspelet i Svenska cupen. Exakt sådana historier vi vill berätta och vad passar då bättre än att vi sänder matchen mot klassiska Gais? Bara att bänka er och hoppas att Ekedalen skriver ett nytt härligt kapitel i sin cupsaga, säger Mattias Wallström, livesportansvarig för Bonnier News, där Västgöta-Bladet ingår.

Fotbollsbasen i ESK välkomnar nyheten.

– Det är osäkert hur mycket publik vi får ta in och på ena eller andra sättet kommer en maxgräns att gälla. Därför är det ett bra initiativ att matchen livesänds, väldigt roligt, säger Jonas Öhgren.

* * *

För att kunna se matchen krävs ett abonnemang, det kan du lösa här!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan