Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde Centrum

Säpo ska föreläsa på Högskolan i Skövde

I slutet av oktober arrangeras en informationssäkerhetsdag på Högskolan i Skövde. En av de medverkande är Säpo, som medverkar i ett onlineseminarium.

Rose-Mharie Åhlfeldt, biträdande professor i informationsteknologi. Foto: Högskolan i Skövde

Annons

Oktober är European cybersecurity month, då data- och informationssäkerhet uppmärksammas lite extra i Europa. Högskolan i Skövde har för fjärde året en informationssäkerhetsdag, i år hålls den 27 oktober.

En av de medverkande är Säkerhetspolisen, Säpo. De skulle ha hållit ett seminarium redan i våras på högskolan om cyberskydd. Nu kommer det att hållas online på informationssäkerhetsdagen. Där kommer det att finns möjlighet att ställa frågor till Säpo.

Annons

Annons

– Det känns väldigt bra att vi har det här seminariet om cybersäkerhet på högskolan och med tanke på att det blev inställt i våras, ser vi fram emot att genomföra det nu i stället. Det kommer att finnas möjlighet att delta på distans också, säger Rose-Mharie Åhlfeldt, biträdande professor i informationsteknologi, i ett pressmeddelande.

Bristande IT-säkerhet kan få stora konsekvenser för det enskilda företaget eller myndigheten, men också för hela samhället, menar hon.

Det är Högskolan i Skövde som tillsammans med Teknikföretagen, Säkerhets- och Försvarsföretagen (SOFF), Västra Götalandsregionen och Näringslivsforum Skövde som bjudit in SÄPO.

Annons

Annons

Till toppen av sidan