Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde Centrum

Säpo ska föreläsa på Högskolan i Skövde

I slutet av oktober arrangeras en informationssäkerhetsdag på Högskolan i Skövde. En av de medverkande är Säpo, som medverkar i ett onlineseminarium.

Rose-Mharie Åhlfeldt, biträdande professor i informationsteknologi. Foto: Högskolan i Skövde

Annons

Oktober är European cybersecurity month, då data- och informationssäkerhet uppmärksammas lite extra i Europa. Högskolan i Skövde har för fjärde året en informationssäkerhetsdag, i år hålls den 27 oktober.

En av de medverkande är Säkerhetspolisen, Säpo. De skulle ha hållit ett seminarium redan i våras på högskolan om cyberskydd. Nu kommer det att hållas online på informationssäkerhetsdagen. Där kommer det att finns möjlighet att ställa frågor till Säpo.

Annons

Annons

– Det känns väldigt bra att vi har det här seminariet om cybersäkerhet på högskolan och med tanke på att det blev inställt i våras, ser vi fram emot att genomföra det nu i stället. Det kommer att finnas möjlighet att delta på distans också, säger Rose-Mharie Åhlfeldt, biträdande professor i informationsteknologi, i ett pressmeddelande.

Bristande IT-säkerhet kan få stora konsekvenser för det enskilda företaget eller myndigheten, men också för hela samhället, menar hon.

Det är Högskolan i Skövde som tillsammans med Teknikföretagen, Säkerhets- och Försvarsföretagen (SOFF), Västra Götalandsregionen och Näringslivsforum Skövde som bjudit in SÄPO.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy