Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Nu får du senaste nyheterna även på natten: "En bättre nyhetsservice"

Nu kommer du att få de senaste nyheterna på vår sajt och app även nattetid. Från och med september kommer tidningen att ha tillgång till en nattredaktion som förser tidningar med nyheter även tider då de flesta sover.

– Nu kan vi ge våra läsare en bättre nyhetsservice även under natt- och morgontimmarna , säger Patricia Svensson som är chefredaktör och ansvarig utgivare för VGT-tidningarna.

Nu blir det nyheter även nattetid. Nattdesken i Sundsvall kommer att se till att senaste nyheterna kommer till dig som läsare även under nätterna.

Annons

Från och med natten till 2 september kommer din tidning att införa nattbevakning - så att du som läsare inte missar något som händer när det händer.

– Egentligen är det en självklarhet att rapportera dygnet runt - och genom samarbetet med nattdesken i Sundsvall kan vi nu äntligen täcka de timmar på nattkröken då vi tidigare har varit obemannade. Jag tar själv gärna en titt i mobilen både innan jag lägger mig på kvällen och när jag vaknar och nu kan vi ge våra läsare en bättre nyhetsservice även under natt- och morgontimmarna, säger Patricia Svensson som är chefredaktör och ansvarig utgivare för VGT-tidningarna.

Annons

Det nya med nyhetsbevakningen kommer enligt Patricia ett ge en snabbare service som även gör att man kan räkna med att händelser från natten är publicerade i nära anslutning till att de har skett.

Annons

– Det kan vara värdefullt om det till exempel gäller en trafikolycka som orsakar att vägar stängs av, säger Patricia Svensson.

Nattbevakningen sköts från Sundsvall där en redaktion har ansvar för att ge 35 tidningssajter sina nattliga nyheter. Det är sex redaktörer som jobbar där för att se till att nyheter kommer in även när de flesta andra sover. Under en natt är det tre som är i tjänst samtidigt. De sköter nyhetsbevakning från halv elva på kvällen fram till tidig morgon.

– Det är ett stort område geografiskt och bevakningsmässigt skiljer det sig mycket åt. Medan en bilbrand kan vara en stor nyhet i exempelvis Falköping eller Skara så kanske vi avstår helt från att skriva den nyheten om den sker i en storstad som Malmö. Våra liveredaktörer nyhetsvärderar alla händelser och gör lokala bedömningar, säger Alexandra Johansson, som är chef för nattdesken.

Mycket av det som görs är så kallade blåljusnyheter, det vill säga brott, bränder och olyckor. Men redaktörerna håller även koll på flera olika kanaler för att ha koll på vad som händer i bevakningsområdena.

– Vid stora nyhetshändelser så ringer nattdeskens medarbetare upp ansvarig utgivare, eller någon annan person, på den lokala redaktionen. Det gör att man lokalt kan avgöra om man vill skicka ut en reporter/fotograf till platsen, säger Alexandra Johansson.

Annons

Annons

Patricia Svensson, chefredaktör och ansvarig utgivare för VGT-tidningarna. Foto: Pär Grännö

Alexandra Johansson, redaktionschef och stf ansvarig utgivare för Sundsvalls Tidning samt chef för nattdesken.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan