Annons

Annons

Annons

Falköping

Ny tidtabell i kollektivtrafiken – så ska trängseln minskas

Text

Bild: Per Claesson

Annons

På måndagen övergår Västtrafik från sommartidtabell till ordinarie tidtabell, vilket innebär tätare turer i rusningstid. För att minska risken för trängsel kommer de mest populära sträckorna även att förstärkas.

Med start måndag den 17 augusti byter Västtrafik tidtabell för att anpassa sin trafik efter resandet. Höstens första veckor innebär ofta ett extra högt resande då många samtidigt går tillbaka till skola och arbete, konstaterar Västtrafik i ett pressmeddelande.

Där framhålls att Västtrafik för att minska risken för trängsel i höst kommer att köra all tillgänglig trafik och förstärka sträckor där trängsel uppstår. Dessutom kommer cirka 70 värdar att vara ute i trafiken i för att hjälpa resenärer rätt och påminna om att hålla avstånd.

Annons

Annons

– Trots att vi har ett minskat resande kommer trängsel att uppstå på vissa linjer de närmsta veckorna. Vi gör allt vi kan för att motverka det men det krävs stöd från övriga samhället såsom Folkhälsomyndigheten, kommuner, skolor och arbetsgivare för att vi ska kunna hålla resandet på en tillräckligt låg nivå, säger Västtrafiks vd Lars Backström i pressmeddelandet.

Västtrafik har dialog med skolor och kommuner i regionen för att hitta lösningar tillsammans. Nu har besked kommit att bland annat Göteborg och Lidköping kommer att se över skolornas scheman och bedriva distansundervisning i större skala, vilket Västtrafik välkomnar, framhålls i pressmeddelandet.

I Falköping kommer årskurs två och tre på gymnasiet att växelvis studera hemifrån.

Västtrafik fortsätter även att be sina resenärer att tänka efter en extra gång innan man reser kollektivt.

– Vi ber de som kan cykla, gå eller helt avstå från att resa att göra det. Genom att hjälpas åt kan vi minska trängseln och på det sättet lämna plats för de som måste resa med kollektivtrafiken, säger Lars Backström i pressmeddelandet.

Det blir vissa förändringar i trafiken vid tidtabellsskiftet, vilket man kan läsa mer om på Västtrafiks hemsida eller i appen Västtrafik To Go.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan