Annons

Annons

Annons

Falköping

Skärmflygare kraschade vid flygfält – fördes till sjukhus: ”Mannen behövde sövas”

En skärmflygare kraschade vid Falköping/Ålleberg flygfält på lördagen. Den drabbade mannen var talbar efter olyckan – men klagade på svåra smärtor.
– Han behövde sövas i samband med han att flyttades från terrängen, säger Anders Lännholm på Sjö- och flygledningscentralen.

Text

En skärmflygare kraschade utanför Falköping på lördagen. OBS: Bilden är en arkivbild och har ingenting med händelsen i Falköping att göra. Foto: Johan Nilsson / TT

Annons

Vid 15.45-tiden på lördagen kom ett larm om en olycka vid Falköping/Ålleberg flygfält, sydost om Falköping.

– Det är en skärmflygare som har slagit i backen, säger en larmoperatör på SOS i en tidig kontakt.

Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

Senare meddelade Anders Lännholm, räddningsledare på Sjö- och flygledningscentralen, att det är en manlig skärmflygare som kraschat i en slänt nära restaurangen på flygfältet. Skärmflyget ska ha varit av en modell utan motor.

Annons

Annons

– Vi klassar det som ett flyghaveri och räddningstjänsten kommer att få slita för att få ut mannen från den svåra terrängen. Mannen var talbar när han påträffades, men hade väldigt ont, säger Anders Lännholm och fortsätter:

– Han behövde sövas i samband med han att flyttades från terrängen. Därefter användes en skopbår för att förflytta mannen till den väntande ambulansen. Räddningsinsatsen tog ungefär 30 minuter.

Peder Samuelsson, inre befäl på samhällsskydd mellersta Skaraborg, säger att mannen klagade på svåra ryggsmärtor.

– För bara några minuter sedan lastades mannen i ambulansen och han förs nu till Skaraborgs sjukhus i Skövde. Vi är därmed klara med insatsen och kommer snart att lämna platsen, säger Peder Samuelsson vid 16.40-tiden.

Olyckan ska ha skett i samband med start, uppger Anders Lännholm som berättar att haveriet kommer att utredas av Svenska skärmflygförbundet.

– Vad som gick snett är fortfarande oklart eftersom mannen ännu inte kunnat höras, säger Anders Lännholm.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan