Annons

Annons

Annons

Ridsport

Grevagården siktar på en superbra tävling till helgen

Grevagårdens RF satsar stort när årets säsong kickar igång på nytt.

Med klasser från lätt klass till Grand Prix lockas flera av landets främsta dressyrryttare till Skövde nu den kommande helgen.

Efter ett längre tävlingsuppehåll på grund av coronapandemin är det åter dags att dra igång på Grevagården utanför Skövde. Kommande veckoslut, fredag-söndag, genomförs en stor dressyrtävling-

Bild: Lisa Bring

Annons

I våras hann den svenska tävlingssäsongen nätt och jämnt inledas innan covid-19 stängde ner det mesta.

I flera år har Grevagårdens RF arrangerat populära dressyrtävlingar utomhus i början av sommaren, men förra året satsades det på högre klasser än tidigare och tävlingen fick fina lovord för arrangemanget.

– Planen var att fortsätta utveckla vårtävlingen i år. Det blev inte riktigt så, men nu är vi laddade att göra den kommande helgen till en superbra tävling, säger tävlingsledare Elina Strängby.

Annons

Med klasser från lätt nivå till Grand Prix är tävlingen öppen för ekipage på alla nivåer.

– Med en så här bra anläggning har vi möjlighet att ha igång tävlingen på flera banor samtidigt och ändå är det nära till allt, säger Elina Strängby.

Med start på fredag fortsätter tävlingarna över hela helgen. Totalt ska 15 klasser genomföras och intresset är stort, flera klasser fylldes snabbt upp.

Annons

– Det krävs så klart mer av oss funktionärer att få allt att klaffa. Vi har höga krav på oss själva, men vi är ett rutinerat gäng, så vi är trygga med uppgiften, säger Elina Strängby.

Men det går inte alltid att förlita sig på rutin. 2020 kommer alltid att förknippas med covid-19 och det gäller på alla plan. För att kunna genomföra en tävling av den storlek som planeras på Grevagården krävs flera åtgärder.

– Vi håller oss ständigt uppdaterade om vilka riktlinjer och restriktioner som gäller. Vi kommer säkert vara lite tjatiga, men vi hoppas att alla ska samarbeta, säger Elina Strängby.

Nytt för i år är den populära serietävlingen för unga talanger, Lövsta Future Challenge Dressage. Innan tävlingsuppehållet avgjordes den första omgången och nu är det dags för den andra.

–Det ska bli jätteroligt att komma till Grevagården. Det är en fin tävlingsanläggning och klubben är en väldigt duktig och ansvarsfull arrangör. Vi känner oss trygga i att alla riktlinjer kring pandemin följs noggrant, säger Kristina Berggren Fur, projektledare på LFC Dressage.

Annons

Trots årets komprimerade säsong planeras LFC att genomföras genom fem deltävlingar även det här året. Finalen kommer att avgöras under Sweden Horse Show på Friends Arena, som på grund av covid-19 har flyttats fram till februari 2021.

– Nu är både vi och ryttarna superpeppade för att kunna dra igång på nytt. För varje år blir startfältet bara bättre och bättre. Nu är det många riktigt vassa svenska ekipage som kan levererar bra resultat på högsta nivå, säger Kristina Berggren.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan