Annons

Annons

Annons

Skövde

Ett års kö för studentbostad i Skövde

Nu ökar trycket på studentlägenheter i Skövde. I den senaste omgången av uthyrningsprocessen hade de som skrev kontrakt stått i kö i lite drygt ett år, skriver Skövdebostäder i ett pressmeddelande.

Nu ökar efterfrågan på studentlägenheter i Skövde.

Annons

Förra veckan kom första antagningsbeskedet för de studenter som ska plugga på Högskolan i Skövde, vilket ökar trycket på studentlägenheter.

– De flesta som skriver kontrakt nu är sådana som planerat att plugga i Skövde under en längre tid och därmed hunnit samla på sig poäng, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

– Men vi upplever inte att de som inte tänkt på boende tidigare har panik. Precis som bostadskoordinatorn på Högskolan i Skövde sagt så brukar det alltid lösa sig på ett eller annat sätt med boende i Skövde. Många bor kanske sin första termin eller läsår hos en privat hyresvärd och får en studentlägenhet år två, fortsätter hon.

Annons

Annons

Till höstterminen 2021 kommer ytterligare 132 studentlägenheter stå klara på Kurortsvägen 10. Huset, som byggs av Skövdebostäder, är uppe i sin fulla höjd, men en hel del arbete kvarstår.

–  Arbetet fortlöper enligt plan och det kommer att bli väldigt bra att kunna erbjuda fler studentlägenheter till nästa termin. Då kommer en större andel studenter få ett förstahandskontrakt redan till sin första terminsstart, något som kanske kan påverka Skövdes rödlistning i Sveriges förenade studentkårers kartläggning av tillgången på studentbostäder, säger Lina Eklund Svensson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan