Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Ökning av covid-fall bland brukare i kommunens äldreomsorg

Tomtegården är fortsatt ett av de äldreboenden i Skövde kommun, som har fall av covid bland brukarna. Det framgår av veckans uppdatering från kommunen.

Annons

Antalet bekräftade covid-fall bland brukare i Skövde kommun uppgår till 23 personer den här veckan enligt ett pressmeddelande från kommunen. Det innebär en ökning med åtta fall jämfört med förra veckan.

Enligt pressmeddelandet finns samtliga konstaterade fall inom sektor vård och omsorg: 18 inom äldreboenden (Tomtegården, Norrmalm och Skaraborgs läns sjukhem), 4 inom hemtjänsten och 1 inom avdelningen för funktionsnedsättning. Totalt har 1 brukare friskförklarats under den senaste veckan.

”Det är ett allvarligt läge inom hela regionen och vi ser att vi behöver fortsätta med alla de åtgärder som vi har vidtagit. Den generella ökningen i vår region medför att alla behöver skärpa sin medvetenhet kring det rådande läget och att ta det ansvar som åligger oss alla. Stanna hemma när man har minsta symtom, tvätta händerna noga och ofta och hålla avståndet till andra människor, både på arbetsplatsen och på fritiden”, sägs det i pressmeddelandet.

”Vi har nu en fungerande testrutin för vår personal inom vård och omsorg för att säkerställa att man inte går till jobbet med covid-19 och den är igång sedan ett par veckor”, uppges det vidare.

Annons

Skövde kommun startar nu upp arbetet med att möjliggöra tester för personal inom kategori 3 (övrig samhällsviktig personal). Detta i syfte att kunna konstatera om personal med lätta symtom har covid-19 eller inte. Detta för att kunna avlasta vårdcentralerna som erbjuder samma typ av test för allmänheten och för att kunna säkerställa personalförsörjningen inom samhällsviktiga verksamheter.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy