Annons

Annons

Annons

Skara

Hon ska leda din tidning framåt: ”Jag älskar lokaljournalistik”

När Hall Media blev en del av Bonnier News Local innebar det bland annat en satsning på mer lokal journalistik.

Ett led i detta är att tillsätta fem nya chefredaktörer och ansvariga utgivare på tidningstitlarna i länet och nu är det klart vilka som får de rollerna.

Patricia Svensson är ny chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningarna i Skaraborg.

Hall Media har de senaste åren haft en gemensam ansvarig utgivare och redaktionell chef för sina 18 tidningstitlar, sedan i början av 2019 har det varit Herman Nikolic som har haft den titeln.

Men i och med ägarbytet till Bonnier-gruppen ses nu hela tidningsorganisationen över, däribland de olika chefsrollerna. Istället för en enda redaktionell chef och ansvarig utgivare för Hall Medias titlar har fem stycken utsetts.

Annons

Annons

De kommer att tillträda efter sommaren.

Bidrar till mer självständighet

Mikael Nestius, affärsområdeschef för Bonnier News Local som samlar Hall Medias, Mittmedias och HD-Sydsvenskans tidningstitlar, säger att satsningen på fem chefredaktörer handlar om att stärka den lokala journalistiken.

– För att se till att vi får en så bra och engagerande lokal journalistik som möjligt är vi övertygade om att vi behöver ha så många lokala reportrar som vi har råd med ute på de orter som de bevakar. De lokala redaktionerna behöver också självständigt styra över vilket innehåll som man man gör och hur det presenteras. Då behöver redaktionerna en egen lokal chef som har fullt mandat att styra över innehållet och hur det ska produceras, säger han.

Hon tar över i Skaraborg

Patricia Svensson, som i dag är onlinechef och ställföreträdande ansvarig utgivare inom Hall Media, kommer att ta över tidningarna i Skaraborg: Västgöta-Bladet, Skaraborgs Läns Tidning och Falköpings Tidning samt Skövde Nyheter.

Hur känns det?

- Det känns roligt - jag har ju haft förmånen att jobba med medarbetarna på redaktionerna i flera år och vet att vi har ett bra gäng här. Jag älskar lokaljournalistik och ser fram emot att utveckla den tillsammans med journalisterna i Skaraborg.

På vilket sätt kommer VGT:s läsare märka att det är du som blir chefredaktör?

- Det som ska märkas mest är vad våra journalister gör, men jag ska jobba för att stärka den riktigt lokala journalistiken på våra orter. Vi jobbar just i detta nu med den nya organisationen och våra arbetssätt - och jag tror att vi kommer att göra mycket bra nyheter tillsammans. Min roll i sig är inte det viktiga, att göra lokaljournalistik är ett team work där inte minst alla våra läsare är viktiga.

Annons

Annons

Är det något jag borde ha frågat dig om?

- Vill du kan du berätta om min bakgrund: Reporter, nyhetschef och chefredaktör/ansvarig utgivare på Dagbladet i Sundsvall, redaktionschef på Jönköpings-Posten och onlinechef för Hall Media.

Har du någon oanad talang eller intresse?

- Jag när en ambition om att bli duktig på pole dance, som är den enda träning jag verkligen fastnat för. Det är svårt - men är oerhört kul.

- I övrigt hittar man mig inte sällan på någon bra restaurang, jag tycker om att upptäcka nya matställen och lagar gärna gott vegetariskt själv. Indiskt är en favorit.

Johan Hedberg tar över SmT-titlarna.

Sportchefen tar över i Värnamo

SmT-gruppens tidningar; Smålands-Tidningen, Vetlanda-Posten, Smålands Dagblad och Tranås Tidning samt gratistidningarna Tranås Aktuellt och Höglandet Nu, kommer Johan Hedberg att ta över. Det är en lite nygammal roll för honom, eftersom han tidigare varit redaktionschef och ansvarig utgivare i 12 år för denna tidningsgrupp. Närmast kommer han från en tjänst som administrativ redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare för Hall Medias titlar.

Värnamo Nyheters nya chefredaktör heter Hanna Källqvist. Hon är i dag sportchef inom Hall Media, och har tidigare bland annat ansvarat för utvecklingen av sociala medier för tidningstitlarna i koncernen. Hon kommer även att ansvara för gratistidningen Finnveden Nu.

Annons

Smålänningens nya chefredaktör blir Anders Sjölin. Han arbetar inte inom Hall Media i dag, utan har istället en bakgrund från tidningsbranschen i Skåne – bland annat på Lokaltidningen och Laholms Tidning. Han kommer från och med i höst även att ansvara för gratistidningen Veckobladet.

Annons

Herman Nikolic är ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Jönköpings-Posten, Jnytt och Jönköping Nu.

Han ska leda i Jönköping

I Jönköping är det Herman Nikolic som får rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare. Det innebär att han kommer att ansvara för Jönköpings-Posten och Jnytt samt gratistidningen Jönköping Nu.

Han är i dag ansvarig på samtliga titlar inom HallMedia.

Han konstaterar att den nya omorganisation som Hall Media står inför, kommer att innebära många tråkiga besked för anställda inom delar av företagets verksamhet.

Bland annat kommer områden som redigering, IT och kundtjänst att centraliseras till andra platser i Sverige.

– Internt kommer det att bli en del tuffa resor. Det är tråkigt, säger Herman Nikolic.

– Men för våra läsare kommer vi att kunna jobba fram ännu mera lokalt inriktade nyheter.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan