Annons

Annons

Annons

Annons

Töreboda

The Ark till Törebodafestivalen 2021

Text: 

Sommaren 2021 planeras det för fullt för Törebodafestivalen. Nu kan arrangörerna släppa första artisten, rockbandet The Ark som återförenats efter tio års uppehåll.

The Ark skulle göra en återföreningsturné sommaren 2020. Den har nu flyttats fram till 2021 på grund av rådande läge. Ett av turnéstoppen blir då Törebodafestivalen där Rockbandet spelat flera gånger tidigare.

The Ark gör ett turnéstopp på Törebodafestivalens första dag, torsdag 8 juli 2021.

– Det känns härligt att kunna bjuda vår trogna publik på The Ark. Det blir tredje gången de står på vår stora scen. Redan 2003 var de på plats och nästa gång, 2006, hade de slagit igenom ordentligt och var en av huvudakterna. De avslutade då festivalen på lördagskvällen. Ola Salo var även med soloartist på festivalen 2015, säger festivalgeneralen Per Ottosson, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

The Ark är efter närmare tio års uppehåll återförenade och tanken var en turné nu i sommar. Med det rådande läget har den fått skjutas upp till nästa år.

– Våra besökare har förståeligt nog stora förväntningar på kommande festival då vi naturligtvis satsar på att behålla ställningarna som en Sveriges största festivaler alla kategorier, menar Per Ottosson som konstaterar att bokningen av The Ark var rekordtidig.

– Det kommer att bli ett sug bland alla artister att åka ut nästa sommar, så min förhoppning ar att vi ska kunna presentera flera stora bokningar framöver, säger Ottosson.

Senast Törebodafestivalen arrangerades 2018 lockade den 55 000 besökare då Pet Shop Boys, Lars Winnerbäck och Icona Pop var några av artisterna. Den 8-9-10 juli 2021 är det dags för Törebodafestivalen igen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan