Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Fyra drabbade av covid-19 på äldreboende i Falköping

Fyra personer som bor på särskilt boende i Falköpings kommun har drabbats av covid-19. Detta är en genrébild.

Annons

Fyra personer som bor på särskilda boenden i Falköpings kommun har drabbats av covid-19. I vissa fall har sjukhusvård behövts.

Sedan en tid har det varit ett stort bekymmer att covid-19 drabbat boende på äldreboende i landet. Nu har sjukdomen även drabbat boende på särskilda boenden i Falköpings kommun.

– Det är bekymmersamt eftersom det är en sårbar grupp. Vi har jobbat för att det inte ska bli så, men nu har det blivit så. Vi vidtar åtgärder som vi ska göra, vi bedriver vården isolerat för de drabbade personerna, personalen har skyddsutrustning och vi använder en så begränsad personalgrupp som möjligt. Det här är ingenting vi önskar skulle ha skett, säger Magnus Schedin, socialchef i Falköpings kommun.

Annons

Annons

Kommunen lämnar inte uppgifter om på vilket eller vilka boenden de drabbade av covid-19 bor, inte heller om det är på ett och samma eller spritt på flera olika äldreboenden.

Hur har smittan nått in på äldreboenden i Falköping?

– Det vet vi inte. Vi bedriver ingen egen smittspårning, i så fall görs det efter beslut av läkare. Vi har besöksförbud som det är på alla äldreboenden, vi har samma restriktioner för personalen, som att om man är det minsta sjuk ska man vara hemma, säger Magnus Schedin.

En del av de drabbade från Falköpings äldreboenden har behövt sjukhusvård. De som kunnat vara kvar inom de särskilda boendena har vårdats i sina egna rum och det sker isolerat från övriga boende.

Det finns också enstaka personer som bor inom Falköpings kommun och har hemtjänst som har drabbats av covid-19. I något fall har det för person som har hemtjänst behövts sjukhusvård.

Annons

Annons

Till toppen av sidan