Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Johnsons rådgivare: Glöm inte klimatet

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson.

Annons

De ekonomiska stimulanspaket som är tänkta att få det virusdrabbade Storbritannien på fötter bör även användas för att ta steg mot en fossilfri framtid, anser den brittiska regeringens klimatrådgivare. Detta bland annat genom att ge stöd till britter som klimatanpassar sina hem och jobbar på distans.

London bör också utnyttja att oljepriset är lågt, det innebär att koldioxidskatter kan höjas utan att det drabbar konsumenter, skriver Klimatförändringskommittén (CCC) i ett brev till premiärminister Boris Johnson.

Annons

Annons

Brevet skickas i en tid då pandemityngda regeringar världen över tar fram stimulanspaket av en storlek som inte setts sedan tiden efter andra världskriget. Kommittén noterar att åtgärder som minskar klimatpåverkande utsläpp och anpassar samhällen till en värld präglad av klimatförändringar bör vara "integrerade i alla räddningspaket".

Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg deltar i en manifestation i Bristol, i sydvästra England, i februari.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy