Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
S: Vi slutar aldrig kämpa för jämställda löner

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Socialdemokraterna i Skövde, här representerade av Johan Ask, Maria Hjärtqvist och Malin Ask, ger enligt egen utsago aldrig upp kampen för jämlika löner.

Annons

Den styrande minoriteten i Skövde lever inte upp till den lönepolitik som kommunfullmäktige beslutat. Det menar den socialdemokratiska oppositionen i fullmäktige.

Under senaste kommunfullmäktigemötet i Skövde uppstod en debatt kring kommunens årsredovisning. Orsaken var att vi lyfte det faktum att löneöversynen för 2019 visade att män hade haft en bättre löneutveckling än kvinnor under året med 3 respektive 2,6 procent.

Detta är en fullständigt oacceptabelt av flera skäl, inte minst att vi tagit beslut om att utradera oegentliga löneskillnader. Vi kan inte hävda att vi är en modern och attraktiv arbetsgivare när vi inte förmår att utjämna de löneskillnader som finns mellan män och kvinnor utan tvärtom istället utökar dem.

Döm då om vår förvåning när en ledamot för KD faktiskt gick upp och försvarade denna utveckling med argumentet att män skulle ha ”högre utbildningar och längre erfarenhet”. Detta är naturligtvis kvalificerat trams och vi kan inte annat än beklaga att det fortfarande förekommer den typen av reaktionär retorik i en sådan viktig fråga. Den styrande minoriteten i Skövde lever uppenbart inte upp till den lönepolitik som kommunfullmäktige beslutat. För oss är detta dock en högt prioriterad fråga och vi kommer aldrig sluta kämpa för kvinnors rätt till rättvisa löner.

Annons

Annons

Den socialdemokratiska fullmäktigegruppen i Skövde genom

Johan Ask (S), oppositionsråd.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy