Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Ledande socialdemokrater: Ett annorlunda Första maj

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

OBS: Bilden är från ett första maj-tåg i Sundbyberg förra året.

Annons

Skaraborg och Sverige är sig inte likt. Coronaviruset har försatt vårt land och övriga världen i en svår situation som är unik.

Vi vill börja med att rikta en stor tacksamhet till alla de människor som arbetar inom vård och omsorg i våra kommuner och i vår region. De utför ett livsavgörande arbete för de som drabbas liksom de som ska skyddas från viruset. Ett stort tack också till de frivilligkrafter som på olika sätt hjälper och stöttar de som av olika anledningar sitter i karantän i sina bostäder. Det är i dessa tider som solidariteten prövas.

Annons

Inom arbetarrörelsen har vi fått tänka om inför vårt traditionella 1 maj-firande. Istället för sedvanliga demonstrationer och möten kommer årets manifesterande att ske digitalt. Vi ställer således inte in – vi ställer om. Genom sociala medier kommer du att kunna följa såväl riks-, region- som lokala inslag.

Att 1 maj ställs om är ett exempel på att det är viktigt att vi efterlever de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och andra ger. Vi är mitt uppe i pandemin och det är viktigt att vi håller ut och håller samman. Det är viktigt att vi undviker folksamlingar och att vi med respekt för varandra håller avstånd och förebygger smittspridning så långt vi bara kan.

Annons

Att Sverige valt en annan väg än många andra länder under pandemin är ett förtroende baserat på att vi som invånare förstår att det är allvar och att vi ska följa de rekommendationer myndigheter ger. Det är bara tillsammans vi kan förhindra att coronasituationen blir oss övermäktig.

Med dessa rader vill vi än en gång lyfta fram ett tack till alla anställda som gör ett jättejobb inom den offentliga verksamheten i Skaraborg och uppmana alla invånare att fortsätta följa rekommendationer kring hur vi ska agera.

Årets 1 maj-paroll är – Ett starkare samhälle. Det är tillsammans vi skapar detta. På samma sätt är det bara tillsammans vi kan hantera den pågående pandemin på ett sätt som gör att vi hindrar dess spridning så mycket som möjligt.

Socialdemokratiska kommunal- och oppositionsråd i Skaraborgs kommuner

Annons

Niclas Eringsfors, Essunga

Ingvor Bergman, Falköping

Petter Johansson, Grästorp

Carina Gullberg, Gullspång

Åsa Karlsson, Götene

Pierre Rydén, Hjo

Jonas Davidsson, Karlsborg

Jonas Sundström, Lidköping

Ida Ekeroth, Mariestad

Fredrik Nordström, Skara

Johan Ask, Skövde

Rolf Eriksson, Tibro

Anna-Karin Skatt, Tidaholm

Karin Arvidsson, Töreboda

Fredrik Nelander, Vara

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy