Annons

Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Han blir ny fängelsechef: Här finns en yrkesstolthet"

Text: 

1 september finns en ny chef på plats på Tidaholmsanstalten.

Han heter Magnus Östlund och har 32 års erfarenhet från Kriminalvården och har sista året varit tillförordnad anstaltschef i Kumla.

– Spännande och utmanande, säger han.

Det var i februari månad som Mikael Wallin meddelade att han skulle sluta inom som anstaltschef i Tidaholm. Skövdebon hade då tackat ja till att bli chef över RÖS, Räddningstjänsten Östra Skaraborg.

Annons

Annons

Mikael Wallin tillträdde tjänsten som anstaltschef den 14 mars 2016. Han efterträdde då Camilla Aamoth som hade varit tillförordnad chef efter Sanela Ovcina.

Magnus Östlund blir alltså den som tar över efter Wallin. Han kommer närmast från anstalten Kumla, och tillträder formellt sin tjänst den 1 september.

– Jag har en mycket positiv bild av Tidaholmsanstalten sedan tidigare. Min bild är att det är en bra, lojal och erfaren personalgrupp.

Magnus Östlund.

Östlund har arbetat 32 år på Kumlaanstalten, de senaste 15 åren i olika typer av ledande tjänster. Det senaste året har Magnus varit tillförordnad anstaltschef.

– Det är klart att jag utmanar mig själv när jag lämnar Kumla. Men jag är helt säker på att jag kommer att ha nytta av mina erfarenheter från Kumla, som också är en stor anstalt i högsta säkerhetsklass.

I och med det förhållandevis korta avståndet mellan orterna har anstalterna samarbetat mycket genom åren.

– Jag har bara goda erfarenheter från Tidaholm, säger Magnus Östlund. På en mindre ort upplever jag att man ofta får en lojalitet till verksamheten och en yrkesstolthet. Och det gynnar oss när vi ska utföra Kriminalvårdens uppdrag: att hjälpa människor att förändras, och inte återfalla i brott.

Annons

Annons

Till toppen av sidan