Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Cruising: Sanitär olägenhet - "pinsamt och tragiskt"

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Nu får det vara nog. Vi i Sverige som jobbar för säkerhet, miljö och jämställdhet.

Varje gång under vår och sommar perioder när jag kommer på besök ifrån Göteborg till mina nära och kära överraskas jag med rädsla. Vi pratar om vad som sker på Hisingen - men vad händer i denna lilla ort?

Raggarbilar kör runt med hög musik, skrikande könsord, miljöutsläpp för att inte tala om fortkörningar och alkohol i bilarna. Sett och hört bland det värsta på länge!

Kl 20.00 på lördagskvällen önskade jag ta med min hund och en väns barn på promenad.

Vi fick avsluta snabbt då bilar var ute och körde med så hög spelande musik med texter som provocerar, med fulla personer, kissande män som står ute, avgaser i luften. När vi skulle korsa gatan skriker en man "ska jag sätta på dig".

Annons

Vart i Sverige skulle en kommun tillåta detta ske? Inte något jag hör i Göteborg eller ens Skövde.

Vilka i kommunen av de förtroendevalda tillåter detta ske? Kanske någon sitter med i dessa bilar och gasar runt?

Ringt till polisen som varje gång med förståelse säger "ja vi har fått in samtal"...

Så nu undrar jag vilka skattebetalare önskar dessa konsekvenser få betala? För att inte prata om det vore ett barn som sprang ut eller ett djur igår kl 23.00 när några bilar tog gasen i botten och körde rakt upp mot polishuset.

Annons

Det är pinsamt och tragiskt.

En lösning: Spärra av gator. Sätt upp tavlor om förbud. Låt polisen sätta stop på detta. Varför inte sätta upp kameror som i andra delar av Sverige.

Kommunen lägger så mycket pengar (våra inkomster som kunde gått till äldrevård etc) på att källsortera, prata om jämställdhet och sociala beteenden. Fel målgrupp får oftast ögonen på sig med utländsk bakgrund. När det är Svenne Banan som sitter själv och kör sönder våran jord, skrämmer upp sin omgivning med ett påverkat beteende.

Jag skäms för att vara svensk idag och ber om ursäkt för att ingen media höjer rösten mot dessa sociala beteenden som vi alla sedan får bekosta.

För hur blir det med unga tjejer som åker med i dessa där hora och könsord används utan någon respekt.. tjejer som går ut och drar ner byxan och kissar öppet påverkade... Våldtäkter väntar. Vem ska ta hand om dessa och betalar för detta?

Mitt råd till alla som önskar bo här... flytta inte dit för du kommer inte vilja vistas ute under vår och sommar efter 19.00 på helger... och du önskar inte dina barn ska växa upp med dessa människor.

Annons

Tacksam om ni kan höja dessa röster för dem som nu sitter i kommunen med ansvar och ta upp debatten och för alla familjer.

Ett tips är ju för dem som vill lägga sin tid på äldre bilar eller vad som nu är värdefullt i detta då hela världen försöker stoppa utsläpp, stäng in dem i en hage långt bort och låt dem köra av sig.

Sanitär olägenhet

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy