Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Crusing i coronatider "slår alla rekord i dumhet"

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Vad är det folk inte förstår? Världen befinner sig i en pandemi och Sverige är inte undantaget (även om vissa tycks tro det).

Att i dessa tider med spridd Coronasmitta gå ut på sociala medier och föreslå en spontan cruising är nog bland det mest enfaldiga jag hört.

Alla som någonsin deltagit i liknande vet att det kommer komma folk, mycket folk. Den cruising med tillhörande fylleslag som drabbade Falköping under lördagen och natten mot söndag slog nog alla rekord i dumhet.

Annons

Under större delen av kvällen och natten festade hundratals människor på som ingenting i världen fanns att oroa sig för och resultatet av partyt kunde beskådas dagen efter på stadens gator och större parkeringsplatser. Drivor av krossat glas och tusentals burkar och skräp som “någon” var tvungen att städa upp.

Annons

Under kvällen och natten belastade tillställningen även samhällsviktiga resurser i form av polis och ambulans. Polisen hade fullt upp med att försöka styra upp det hela och ambulanserna fick ta hand om och köra alkoholförgiftade personer till sjukhus.

Det var nog inte detta folkhälsomyndigheten tänkte sig då de beslutade att inte göra som andra länder i Europa och tvinga folk att hålla sig hemma.

Jag som var på plats vet att det inte bara kom deltagare från närområdet utan detta arrangemang drog till sig folk ända från Skåne! Alla som tänker efter det minsta förstår att under denna kväll/natt skedde det förmodligen en omfattande smittspridning av Covid-19 mellan deltagarna när flera hundra personer samlades på större parkeringsplatser för att festa och umgås.

Jag tänker även på de poliser och ambulansbesättningar som genom sitt arbete tvingades vara på platsen och ta hand om personer som de inte hade möjlighet att intervjua om eventuell smitta.

Nu går ryktet att en liknande tillställning står för dörren i grannkommunen nästa helg. Vi får bara hoppas att detta stoppas och att vi därigenom bidrar till att minska smittspridningen samhället.

Patrik Persson Niemelä, ambulanssjuksköterska Ambulansen Skaraborg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy