Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Coronavirus trivs även på cruising

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Jag har grunnat i dagar men förstår fortfarande inte. Hur tänkte ni, alla ni som var med på den där spontana cruisingen i Falköping i lördags kväll?

Den där som gjorde att hemtjänstens personal inte kom fram till sina brukare som bor centralt?

Den där bilfesten utan tillstånd, bajamajor och andra hygienutrusningar? Hade ni hårdtränat på att knipa allihop? Om inte, var pinkade ni? Och hur skötte ni handhygienen?

Att gymnasieelever inte har konsekvenstänk är väl som det ska vara. Men ni föräldrar. Hur tänkte ni? Hur kan det vara okej att se sina tonåringar knö in sig i en amerikansk bil och ströga fram och tillbaka i timmar när de har tillbringat skolvecka efter skolvecka ensamma framför datorn?

Annons

Annons

Och ni andra. Kändes det lite gott att räcka finger åt att allt vad rekommendationer och myndigheter? Var känslan go, den där att vara lite ung och rebell för en kväll?

Coronaviruset, covid 19 är en ny sjukdom. Det är en smärtsam sjukdom. Dödlig.

Vi har tur, skickliga människor delar med sig av sitt enorma kunnande. Ger oss regler att följa. Men dem struntar ni i. Ni kunde ha väntat med bilfesten till nästa år. Men inte.

I lördags utsatte ni er själva för fara. Nu är ni tillbaka i vardagen och utsätter oss andra. Jag vill inte dö i förtid. Jag vill inte att någon som jag känner och håller av gör det. Jag vill inte ens att ni som skiter i oss andra ska göra det.

Frågor till polisen: Varför ansåg inte polisen att cruisingen och samlingen uppe vid Coop inte var särskilda händelser och agerade som om det vore så? Varför ska det sökas tillstånd för cruising när det går lika bra utan?

: Var fanns de från Falköpings kommun som ska se till att det inte samlas fler än 50 personer på en tillställning? Var fanns de som har i uppgift att se till att myndigheternas rekommendationer efterlevs? Varför stängdes inte cruisingen?

Marita Wass

Oförstående Falköpingsbo

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy