Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Glöm inte alla som jobbar runt vården i coronapandemin

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

I dag när vi varje morgon vaknar upp till en ny förändrad värld där vi inte med säkerhet vet hur morgondagen blir vill jag som ordförande i Vision västra götalandsregionen ta tillfället i akt att lyfta alla våra medlemmar som arbetar i bakgrunden och smörjer vårdmaskineriet och får det att fungera.

Alla telefonister som tar emot oroliga samtal och ser till att vi får svar på våra frågor, alla inom IT som ser till att våra system fungerar, tekniker som ser till att utrustning är i gång. Alla som arbetar i olika administrativa roller och ser till att allt från löneutbetalningar till journalanteckningar blir rätt.

Och inte minst alla våra chefer som står med verksamheter drabbade från alla håll och med pressen att få allt att flyta på.

Annons

Annons

Vi har många medlemmar som i dag stöttar upp i andra verksamheter och förflyttas dit det för tillfället behövs mest, jag vill ge alla er en stor eloge för att ni stöttar där det behövs som mest för att minska effekterna av pandemin.

Jag hoppas också att minnet hos arbetsgivare och allmänhet inte är så kort som det brukar vara och att vi efter att vi besegrat denna pandemi också vågar diskutera värdet på alla som jobbar i bakgrunden likväl som i vården. Vi har än i dag individer med löner under 20 000kr i månaden, vi har arbetsgrupper där vi ibland undrar om arbetsgivaren ens vet att dom finns. Och vi har våra chefer som förväntas leda i verksamheter bakbundna av snäva ekonomiska mål, med undermåliga system och verksamhetsstöd.

Vi ställer alla upp i denna pandemi, vi täcker arbetspass dygnets alla 24 timmar både i och utanför våra normala arbetsuppgifter. För detta vill vi inte ha applåder eller vänliga kommentarer. Vi vill ha en god arbetsmiljö och en möjlighet till att försörja oss på vår lön.

Efter pandemin vill Vision att arbetsgivaren tar tag i arbetet med att bidra till ett hållbart arbetsliv:

Se till att alla anställda har löner som går att försörja sig på

Se till att alla anställda har en god arbetsmiljö

Se till att våra chefer får möjlighet att vara goda ledare

Jonas Ericsson

Ordförande Vision Västra Götalandsregionen

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy