Annons

Annons

Annons

Skövde

Två till sjukhus efter olycka utanför Skövde

Text

En trafikolycka inträffade på riksväg 49 utanför Skövde på måndagens eftermiddag. Två bilar hade krockat och båda förarna fick föras till sjukhus, uppger räddningstjänstens inre befäl.

Vägen var helt avstängd under räddningsarbetet.

OBS: Genrebild

Larmet om olyckan kom vid klockan 16.30. Två bilar hade kolliderat strax väster om rondellen vid Huseby, mellan Skövde och Igelstorp.

– Det är två personbilar som av någon anledning har kolliderat. Båda förarna är avförda med ambulans, säger räddningstjänstens inre befäl Ulf Seglert.

Annons

Annons

Skadeläget för de drabbade är oklart.

Enligt de uppgifter som Ulf Seglert har ska det ha rört sig om en olycka där den ena bilen kört in i den andra bakifrån. Polisen skriver på sin hemsida att uppgifter från platsen gör gällande att en av bilisterna haft för dåligt med avstånd till framförvarande vilket har gjort att bilarna krockat.

Räddningstjänst, ambulans och polisen larmades till platsen. När räddningstjänsten kom fram stängde man av vägen helt. Vid klockan 17.30 ska vägen fortfarande ha varit avstängd, enligt Ulf Seglert. Han trodde dock av vägen snart skulle kunna öppnas igen, och enligt Trafikverkets hemsida var trafikstörningarna över vid 17.50-tiden.

– En av bilarna stod lite i vägkanten och den andra var på vägbanan. Båda bilarna stod på alla fyra hjulen, säger Ulf Seglert.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan