Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Svår isolering för hörselskadade under corona

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

En av de viktigaste uppgifterna för oss i Hörselskadades förening är att motverka isolering på grund av att man hör sämre. I dessa tider av social distansering till följd av coronavirusets härjningar blir denna isolering så mycket tydligare än annars. Den som hör bra, kan ringa sina nära och kära och hålla kontakten.

Under våren har Hörselskadades distrikt Skaraborg precis som de flesta andra föreningar i stort sett lagt ner sin täta och intensiva verksamhet med resor, underhållning, kurser och information. Därmed går medlemmarna miste om många möjligheter till gemenskap med andra hörselskadade med tillgång till teknik som gör det lättare att uppfatta vad som framförs.

Annons

Vi vill därför uppmana alla som är hörselskadade eller har hörselskadade anhöriga, vänner och bekanta att under denna svåra tid använda alla möjligheter som står till buds för att hålla kontakten med varandra! För de flesta av oss är det enklast att maila och sms:a men det är inte alla som har den möjligheten.

Annons

Ett handskrivet vykort eller brev på vanligt gammaldags brevpapper är ett oslagbart sätt att tala om att vi tänker på varandra! En skriven hälsning finns kvar och kan läsas om och om igen tills denna tid av smittspridning är över och vi kan träffas som vanligt igen.

Hörselskadades distrikt i Skaraborg

Agne Fröjdh

ordförande

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy