Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Kulturtipset för hemmasittare – från världen, Sverige och närområdet

Annons

Ofrivillig hemmasittare i corona-tider?

Här är tips om kulturupplevelser som går att ta del av från soffan.

Ett liv i isolering kan snabbt bli ganska torftigt.

I en serie artiklar ger kultur- och fritidsförvaltningen i Falköping tips om nya sätt att ta del av kultur när du vill, hemifrån soffan eller utomhus.

Det blandas tips från världen, från Sverige och från närområdet. Häng med!

Tips torsdag 16/4

Lek och spel över Skype

Är det svårt att hålla barnbarnen koncentrerade när ni ska träffas över Skype eller Facetime? Prova våra tips om lek och spel!

Skattjakt: Be barnets föräldrar att gömma en skatt någonstans. Barnen letar sedan efter skatten medan du ger ledtrådar via Skype/Facetime.

20 frågor: En av er tänker på ett föremål som de andra skall gissa vilket det är genom att fråga sig fram. Frågorna måste vara ställda så att de bara kan besvaras med ”ja” eller ”nej”. Föremålet ska vara något konkret, till exempel en person eller ett djur.

Annons

Spela charader: En deltagare ska ljudlöst illustrera något enbart med hjälp av gester och kroppsspråk, som en pantomim, medan de andra deltagare ska gissa vad som illustreras. Turas om att vara den som gissar och den som gestikulerar.

Annons

Simon säger: En är ledare, det vill säga Simon, som ger order om olika rörelser genom att till exempel säga "Simon säger skaka på huvudet" eller "Simon säger hoppa på ett ben". Ledaren gör samma rörelse. Om Simon inte säger "Simon säger" innan ordern så ska man inte göra rörelsen. Skulle någon ändå göra det är den personen ute ur leken. Den som är sist kvar vinner och får blir Simon nästa gång.

www.falkoping.se/karantankultur

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy