Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Centerpartiet: Nya satsningar för att rädda svenska jobb och företag

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ulrika Heie, riksdagsledamot från Skövde och Anders W Jonsson, vikarierande partiledare för Centerpartiet.

Annons

Sveriges småföretagare är navet för att den svenska ekonomin ska överleva coronakrisen och människor inte förlora sina jobb. Därför kommer nu fler stödåtgärder. Här kommenterar vikarierande partiledaren Anders W Jonsson, riksdagsledamoten Ulrika Heie och distriktsordförande Ulrica Johansson satsningarna.

Centerpartiet har i förhandlingarna med regeringen fått igenom ytterligare satsningar, bland annat sänkta arbetsgivar- och egenavgifter under en fyramånadersperiod och en företagsakut som kan ge lånegaranti på upp till 75 miljoner kronor för svenska företag. Det är kraftfulla och helt nödvändiga lättnader för Sveriges hårt kämpande småföretagare.

Centerpartiet har sedan länge varit företagarnas röst. Inte bara nu i krisen, utan alltid. Vi presenterade tillsammans med regeringen och L förra veckan miljardsatsningar på framför allt små- och medelstora företag och har nu förhandlat fram ytterligare kraftfulla åtgärder:

Annons

Annons

• Sänkta arbetsgivaravgifter för de första 30 anställda för alla företag mellan mars - juni för att kunna behålla personal. Det innebär nära 30 miljarder i kostnadslättnader.

• Företagsakut på 100 miljarder kronor som innebär lånegaranti för små- och medelstora företag. Staten garanterar 70% av nya lån från bankerna till främst små och medelstora företag som på grund av coronaviruset fått ekonomiska problem.

• Sänkta egenavgifter för egenföretagare mars-juni

• Utökat skatteanstånd för småföretag som betalar in moms årsvis

• Hjälp med hyror, där utgångspunkten är att staten tar 50 % av en hyresnedsättning upp till halva hyran. Detta gäller specifikt utsatta branscher, som caféer och restauranger vars ekonomi nu är i gungning.

• Möjlighet att periodisera retroaktivt. Inbetald preliminärskatt från 2019 kan tillfälligt återbetalas och kvitteras mot uppkomna förluster. Möjligt restbelopp ska sedan betalas tillbaka räntefritt inom sex år. Det innebär en likviditetsförstärkning på 13 miljarder kronor för Sveriges småföretag.

Centerpartiet kommer fortsätta driva på för att vi tillsammans bekämpar coronaviruset på ett ansvarsfullt sätt som samtidigt värnar om landets små-och medelstora företag.

Anders W Jonsson, vikarierande partiledare C

Ulrika Heie, riksdagsledamot C

Ulrica Johansson, distriktsordförande C

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy