Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Stoppa aktieutdelningarna - för ekonomins skull

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

För att i dessa ofärdstider rädda företag, arbetsplatser och samhällsekonomi bör vi stoppa alla aktieutdelningar under ett år. Det paradoxala är att detta också skulle gynna de flesta aktieägare.

Om pengarna stannar och återinvesteras i företagen får aktierna nämligen i stället ett högre värde. Den som behöver eller förväntat sig utdelningar kan då i stället sälja lite aktier till ett bättre pris.

Om det inte finns något lagligt sätt att stoppa aktieutdelningarna kan man väl dra in all statlig hjälp och alla statliga kontrakt till de som ändå ger utdelningar? Om inte heller det går kan man alltid använda sin konsumentmakt och bojkotta, om inte annat för konkurrenternas skull.

Annons

De länder och företag som stoppar aktieutdelningar kan bli som ekonomiska fristäder och kraftcentra som också stimulerar de andra att komma igång igen. Vi har inte bara ansvar för oss själva nu!

Mån om välfärden;

J Torben Staehr

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy