Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Tranorna dansar men byggnaderna stängs för besökare

Text

Den 1 april räknades 12 700 tranor in vid Hornborgasjön. Samma dag kom Länsstyrelsen med beskedet att såväl informationscentralen Trandansen som naturum Hornborgasjön kommer att ha stängt från och med lördag. Det med anledning av spridningen av coronaviruset i landet.

– Många reser till oss under påsken för att se tranorna. Med anledning av de rekommendationer som finns är det inte läge för den typen av resor nu. Vi stänger därför byggnaderna Trandansen och naturum den närmaste tiden, säger Sofie Stålhand som är föreståndare för naturum Hornborgasjön, i ett pressmeddelande.

De tranor som finns vid Hornborgasjön kommer fortsätta utfodras. Matningen av tranorna är nämligen huvudsakligen ett sätt att undvika skador på jordbruksmark.

Annons

Annons

För att undvika långa resor i påsk finns möjligheten att uppleva trandansen i sitt eget hem. Via tre direktsända webbkameror kan människor över hela landet se tranorna dansa. Webbkamerorna är tillgängliga dygnet runt via Hornborgasjöns webbplats.

Du hittar länken här.

Förhoppningen är att naturum Hornborgasjön ska öppna igen den 14:e april. Byggnaden Trandansen kommer dock inte öppna mer under våren.

– Trots allt det tråkiga som händer nu så kommer ändå våren och den kan vi njuta av, säger Sofie Stålhand, föreståndare på naturum Hornborgasjön.

För de som ändå vill göra ett besök vid Hornborgasjön kommer Café Doppingen att hålla öppet sin uteservering och erbjuder fikapåsar som kunder kan ta med sig ut i naturen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan