Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Handeln stöttas via kommunal gåva

Anställda inom Skövde kommun får inom kort en gåva av arbetsgivaren. Gåvan ska indirekt stötta stadens handel och restauranger under coronakrisen.

Tomas Fellbrant, Katarina Jonsson (M) och Ulrica Johansson (C) höll sig på behörigt avstånd från pressen när de berättade om gåvan till de anställda.

– Under onsdagen har vi i full politisk enighet gett kommundirektör Tomas Fellbrant ett muntligt uppdrag att skyndsamt ta fram ett förslag på hur ett beslut om en gåva på 300 kronor per anställd kan verkställas, säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson (M).

Annons

Annons

Skövde kommun har, som tidningen tidigare berättat, fattat flera beslut som syftar till att på olika sätt stötta det lokala näringslivet i Skövde under rådande coronapandemi.

På onsdagsförmiddagen enades politikerna om ytterligare en åtgärd.

Kommunens anställda, cirka 5 000 personer, kommer få 300 kronor per person i gåva av sin arbetsgivare. Beslutet kostar kommunen cirka 1,5 miljon kronor att verkställa.

I vilken form gåvan kommer att överlämnas är inte klarlagt ännu, det är bland annat det som kommundirektören ska undersöka de närmsta dagarna.

Men syftet är glasklart:

– Pengarna ska inom en kortare tidsperiod spenderas i Skövdes butiker och restauranger. På det här sättet hoppas vi ytterligare kunna stärka det lokala näringslivet under en tid av utmaningar som vi alla befinner oss i nu, säger Katarina Jonsson.

Hur snart politikerna väntar svar från Tomas Fellbrant kan Jonsson inte uppge. Men det ska ske skyndsamt, säger hon.

– Gåvan ska ses som en uppmuntran för det arbete våra anställda nu utför och vi går inte mot lättare tider. Smittspridningen har inte tagit fart här ännu.

Annons

Förra veckan uppmanade Skövde cityförening friska Skövdebor att besöka stadens centrum.

Katarina Jonsson och övriga politiker gör det också.

– Men äldre över 70 år och personer i riskzonen måste lyssna och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan