Annons

Annons

Annons

Skövde

Mats Jägstam blir ny VD för Science Park Skövde

Mats Jägstam har utsetts till ny verkställande direktör för Science Park Skövde AB.

– Jag ser fram emot att jobba med företagen i parken och alla de intressenter som är kopplade till verksamheten för att samla dem i en riktigt vass strategi.

Styrelsen för Science Park Skövde AB har utsett Mats Jägstam till ny vd

Mats Jägstam kommer närmast från rollen som vicerektor för Näringslivssamverkan och internationalisering vid Högskolan i Skövde. Han har tidigare bland annat suttit i styrelsen för Science Park Jönköping.

Mats har en gedigen bakgrund. Han är i ingenjör i grunden och doktorerade i England.

– Det jag tittade på då var hur man optimerar fabriker och fabriksflöden, och det är där jag har min huvudsakliga kunskap.

Därefter har Mats sysslat med forskning och innovationsverksamhet och har många års erfarenhet från Högskolan i Skövde, University Jönköping samt Tekniska högskolan i Jönköping. I sina roller har Mats lett stora organisationer på ett framgångsrikt sätt och byggt erfarenhet utifrån verksamhets- och ledarperspektiv.

Annons

Annons

Mats har också erfarenhet av att starta och driva företag som spinn-off från akademin. I sin senaste roll som vicerektor vid Högskolan i Skövde har Mats ansvarat för näringslivssamverkan och internationalisering samt varit programchef för Högskolan i Skövdes miljö för innovationsdriven forskning i industrisamverkan med IT som stöd.

Arbetet med rekryteringen av ny vd började i november, i fredags skedde de fackliga förhandlingarna och under måndagsmorgonen informerades personalen.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna rekrytera Mats till rollen som VD för Science Park Skövde. Med Mats kommer vi få en erfaren och engagerad ledare som drivs av att utveckla samverkan mellan näringsliv, akademi och offentlig sektor, säger Leif Hultman, ordförande för Science Park Skövde AB i pressmeddelandet.

Mats Jägstam ser fram emot sitt nya uppdrag som han tillträder den 1 juli:

– Jag har arbetat nära Science Park Skövde under min tid på Högskolan och sett vilken fantastisk potential och vilket engagemang det finns bland personal och företag. Jag ser verkligen fram emot att, tillsammans med våra partners och kollegor, kunna utveckla verksamheten för att skapa fler nya produkter och tjänster, såväl i nya som befintliga företag, med fler arbetstillfällen och ett förnyat näringsliv som resultat, säger Mats Jägstam i pressmeddelandet.

Annons

– Våra duktiga och ambitiösa medarbetare i Science Park Skövde kommer nu tillsammans med Mats och styrelsen hjälpas åt med att staka ut riktningen för framtiden, säger Leif Hultman styrelseordförande.

Mats Jägerstam är 48 år gammal, från början Falköpingsbo, och har sedan många år varit bosatt i Skövde, även under åren då han jobbade i Jönköping.

– Jag lämnar inte Skaraborg, säger Science Park Skövdes nye vd.

"Vi är väldigt nöjda med att kunna rekrytera Mats Jägstam till rollen som VD för Science Park Skövde", säger Leif Hultman, ordförande för Science Park Skövde AB i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan